Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Debata Blesku o vlně zdražování v Česku i otravě Bečvy. Co na to Faltýnek a spol.?

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
23. září 2021
12:35
Autor: simao - 
23. září 2021
05:00

Zdražování všeho možného v Česku a zásah do peněženek tuzemských domácností, to bylo úvodní téma páté předvolební debaty Blesku s podtitulem Spotřeba domácností a zemědělství. Šestice politiků tu řešila potravinovou soběstačnost a závislost na dovozu vepřového masa, ovoce a zeleniny, zavržené kvóty na české potraviny, ale třeba i ekologickou katastrofu na řece Bečvě.

Pozvání do studia Blesku na debatu o zemědělství a spotřebě českých domácností, které začíná pozvolna dusit nová vlna zdražování, přijal šéf poslaneckého klubu ANO a sněmovního zemědělského výboru Jaroslav Faltýnek (ANO), předseda lidovců a bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), dvojice poslanců Radek Holomčík (Piráti) a Ondřej Veselý (ČSSD) a také dvě poslankyně Jana Krutáková (STAN) a Marie Pěnčíková (KSČM).

Zatímco koalice PirStan tak využila možnosti vyslat do studia své dva zástupce, koalice Spolu se spokojila s tím, že ji zastoupil jeden člověk. Moderátorem debaty byl tentokrát Jaroslav Šimáček v tandemu s Markétou Volfovou.

Video  Vlna zdražování jídla i energií, ale i nedostatek českého vepřového: Spory politiků v debatě Blesku  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

 

Výjimečně ve středu 29. září přijde na řadu debata na téma Důchody a sociální služby, za týden ve čtvrtek 30. září to pak bude Bydlení a doprava. Celý předvolební debatní kolotoč zakončí Superdebata lídrů ve studiu Blesku, kterou v úterý 5. října od 11:00 budou moderovat Vera Renovica a Jakub Veinlich.

Video  Debata Blesku o zemědělství: Co vzkázali účastníci debaty voličům? Vzkazy ve 30 sekundách  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Podívejte se na předchozí debaty Blesk Zpráv:

Video  O covidu, chybách vlády i hledání sester a doktorů: Debata Blesku o zdravotnictví  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Video  Ostrá hádka o mzdy a daně v Česku: Schillerová a její rivalové v předvolební debatě Blesku  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Video  CELÝ ZÁZNAM: Další zavírání škol? A co očkování dětí? Školská debata Blesku  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Video  Předvolební debata Blesku: Hádka o 30 tisíc mrtvých na covid, uznávání protilátek i očkovací strategii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

luder ( 27. září 2021 00:51 )

Premiér Andrej Babiš!,
Vážení přátelé, je několik dní do voleb. A bude to peklo. Ty útoky budou stále horší a horší. Dezinformace, lži o mně, o hnutí. Nevěřte jim. Česká republika prosperuje. Jsme osmá nejbezpečnější země na světě. Nemáme tady ilegální migranty. Navýšili jsme důchody. Lidé mají vyšší příjmy. Investuje se,“ shrnul premiér. Jezdím mezi občany a vidím, že lidé mají radost... Stále zažíváme nejlepší období v historii samostatného Česka a lidé to vidí. „Takže nevěřte těm dezinformacím, nemějte obavu. Pokud my budeme ve vládě, tak se nám bude dařit dobře,“ rozloučil se předseda vlády!

luder ( 27. září 2021 00:50 )

Pokud jde o životní prostředí, připomněl Babiš i kauzu otrávené Bečvy, ve které všichni ukazovali na chemičku DEZA z holdingu Agrofert. „Všichni věděli od září 2020, že je to Energoaqua. A všichni lhali, Gazdík a spol. Fakt ubohé,“ kroutí hlavou. Myslel si prý, že volby budou o programech a debatě o budoucnosti země, ale tito lidé stále zůstávají jen v programu „Antibabiš“.

Ievice-je-smegma ( 23. září 2021 14:44 )

Potrubí to rozežralo hned, ale rybám to začalo vadit až po 5 kilometrech.
V tom našem zemanobabišizmu se dějí věci

Ievice-je-smegma ( 23. září 2021 13:05 )

Včera bylo pozdě.

Ievice-je-smegma ( 23. září 2021 13:04 )

Kyanid rozežírá potrubí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa