Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výsledky voleb do poslanecké sněmovny 2017

Výsledky voleb do poslanecké sněmovny 2017
Výsledky voleb do poslanecké sněmovny 2017  (Autor: ČTK)
Autor: red - 
11. září 2017
13:41

Parlamentní volby 2017 se konají 20.-21. října 2017 a účastní se jich celkem 31 politických stran a hnutí. Zde najdete aktuální výsledky. První dílčí výsledky voleb do horní komory parlamentu v roce 2017 budou známé již v sobotu 21. října 2017.

První volební výsledky jsou zveřejněny už pár hodin po uzavření volebních místností. Většinou dvanáct hodin po uzavření už je přepočítána většina hlasů. Oficiálně ale výsledky vyhlašuje Státní volební komise, obvykle týden od uzavření volebních místností. Volby se konají v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Volit může každý svéprávný občan České republiky, který dosáhl v době konání voleb věku 18 let. Voliči mohou preferovat konkrétního kandidáta na kandidátce. Jméno kandidáta může zakroužkovat. Tuto preferenci může volič udělit maximálně čtyřem kandidátům na pouze jednom hlasovacím lístku.

Voličský průkaz

Voličský průkaz je vydán voliči, který se během voleb zdržuje mimo místo svého bydliště. Pomocí voličského průkazu může volit v jakémkoliv jiném okrsku. O průkazy mohou voliči žádat už ode dne vyhlášení termínu voleb.

Komunikovat přitom musí s obecním úřadem v místě jejich trvalého bydliště. O průkaz lze požádat osobně, dopisem, či elektronicky.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

NOVÉ SLOŽENÍ POSLANECKÉ SNĚMOVNY NAJDETE ZDE

Doporučujeme

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa