Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výsledky krajských voleb: Rudí se smějí, modří už vědí

Autor: Jiří Fabián - 
14. října 2012
05:30

Nečas ho vyhnal z vlády, a on zachránil pravici čest! Jiří Pospíšil udržel nad Plzeňskem modrou barvu ODS. Jinak celou republiku voliči zahalili do oranžové a rudé.

Zatímco v proslulé televizní soutěži pro děti modří obvykle věděli, že jsou v průšvihu, premiér Nečas si ho příliš nepřipouští: Že ČSSD a komunisti ovládli kraje, je prý daň za vládní odpovědnost a pravidelně se to opakuje. Kdysi tak napráskali voliči i socialistům. A vlastně teď oranžoví nedostali zase tolik hlasů, kolik mohli. Pokud jde o Pospíšila, i to je tak trochu jeho zásluha – kdyby byl dál členem kabinetu, nemohl by být tak skvělým volebním lídrem…

Nekoušou?

Šéfové sociální demokracie se už nechali slyšet, že jim nebude vadit vládnout s komunisty. „Ukazuje se, že komunisti nekoušou a je možné s nimi udělat dobrý program pro kraj,“ řekl Lubomír Zaorálek. Hořkou pilulku musel v Ústí spolknout sexymozek Paroubek. Jeho LEV se nedostal ani do manéže a zisk zhruba 3 % hlasů je vzhledem k vynaloženým penězům blamáží.

Jde to i v base!

Na Ústecku se vůbec děly věci: Preferenční hlasy voličů vynesly do zastupitelstva kraje Alenu Demerovou. Kandidovala na posledním, 55. místě kandidátky hnutí Severočeši.cz. A Pavla Koudu (ČSSD) lidé zvolili, i když sedí v base v souvislosti s dotačními čachry. Zřejmě nečetli upozornění ve volebních místnostech… Naštěstí pro Miloše Zemana (a nejen pro něho) je prohibice minulostí, matný výsledek jeho strany (a nejen té) je třeba zapít slivovicí!

johanka ( 16. října 2012 11:19 )

KOMUNISTÉ NEJSOU RUDÍ - JSOU ZLATÍ

johanka ( 16. října 2012 11:17 )

Pořád se zdůrazňuje, jaká je u nás DEMOKRACIE Ale demokracie znamená VLÁDA LIDU Nemám ten pocit, že by se někdo z naší pravicové vlády vůbec zajímal, jak lidé žijí, natož aby se ptali na naše názory, nebo je zajímaly naše problémy. A pokud se občané rozhodnou dát svůj hlas ve volbách komunistům, tak by se tato naše volba měla brát vážně a mělo by se respektovat to, co si lidé zvolili. A to, že se nám před převratem žilo lépe, to je jisté. To, co nyní vidíme, je sprostá DEMONTÁŽ SOCIÁLNÍHO STÁTU

1946 ( 14. října 2012 14:25 )

Ne ve všech obvodech v Plzni vyhráli modráci.

1946 ( 14. října 2012 14:24 )

Noo s tím Pospíšilem a výhrou pravice v plzeňském kraji je to všelijaké. Pokud se dá levice dohromady, tak modří ptáci mají útrum v Plzni a ani Pospíšil nebude hejtmanem.

1946 ( 14. října 2012 14:22 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa