Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lídr Havířova Bělica (ANO): Být primátorem nebylo v plánu

V Havířově je hotovo: V čele je ANO, kandidát na primátora Bělica je ale i poslanec.
V Havířově je hotovo: V čele je ANO, kandidát na primátora Bělica je ale i poslanec.  (Autor: profimedia.cz a archiv)
Autor: ČTK, rum - 
9. října 2018
10:10

V Havířově na Karvinsku se na spolupráci dohodlo vítězné hnutí ANO s ČSSD, koalicí lidovců a STAN, která kandidovala pod názvem Společně pro Havířov, a s Hnutím pro Havířov. Koalice bude mít většinu 27 hlasů ze 43. Pirmátorem má být karatista Josef Bělica, který ale o křeslo moc nestál.

Primátor by měl být z vítězného hnutí ANO. Stát by se jím měl lídr Josef Bělica (40). Jenže ten je i poslancem. Podle svého vyjádření chce dvě křesla řešit. Prioritou je pro něj práce pro město.

„Abych pravdu řekl, úplně jsem v plánu (být primátor) neměl, ale jsem loajálním členem hnutí. Je tam pro mě jedna komplikace, zároveň chtějí, abych zůstal poslancem, aby ANO v Havířově nepřišlo o poslanecký mandát,“ řekl Bělica. To bude řešit s orgány hnutí. Poukázal na to, že má rodinu a obě funkce jsou časově náročné.

Reprezentant v karate

Ve Sněmovně je členem výborů pro bezpečnost a pro obranu a podvýboru pro akvizice ministerstva obrany, obchod s vojenským materiálem a inovace Armády ČR.

Josef Bělica byl řadu let reprezentantem ČR v karate, mimo jiné se stal juniorským i seniorským mistrem ČR a na ME byl sedmý v kategorii nad 80 kg.

 

Uskupení čtyřkoalice v noci podepsala dohodu o koaliční spolupráci, která je zavazuje k tomu, že už nebudou jednat o koalici s jinými partnery. Samotnou koaliční smlouvu podepíšou zřejmě ve čtvrtek.

ANO bude mít kromě primátora dva náměstky a tři radní, sociální demokraté budou mít jednoho náměstka a dva radní, Společně pro Havířov bude mít náměstka a Hnutí pro Havířov radního.

V jedenáctičlenné městské radě obsadí ANO šest míst, ČSSD tři a po jednom budou mít zbývající dvě uskupení.

VIDEO: Hamáček: Výsledek voleb není katastrofa, odrazili jsme se ode dna.

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa