Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

V zadlužených Pramenech vyhrálo ANO, k volbám přišlo 86 procent lidí

V Pramenech na Chebsku zvítězilo hnutí ANO, které získalo necelých 70 procent hlasů. Starostkou tak zůstane Michala Málková.
V Pramenech na Chebsku zvítězilo hnutí ANO, které získalo necelých 70 procent hlasů. Starostkou tak zůstane Michala Málková.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mah - 
6. října 2018
17:50

V obci Prameny na Chebsku přišlo k volbám 83 z 96 oprávněných voličů. Účast tak vystoupala na 86,46 procenta. Vysoké vítězství pak slaví hnutí ANO s dosavadní starostkou Michalou Málkovou. To získalo 68,38 procent hlasů a v devítičlenném zastupitelstvu obsadí šest mandátů.

„Z volebního výsledku máme radost. Teď se začneme připravovat na ustavující zastupitelstvo a co nejdřív bychom měli začít řešit dvě nabídky k odkupu obecních pozemků. A samozřejmě chceme pokračovat v oddlužování obce,“ řekla ČTK Málková.

Array

Za pozemky s osmi vrty minerálních vod nabídly Pramenům Karlovarské minerální vody 31 milionů korun. Není ale jisté, zda by přijetí nabídky Pramenům s oddlužením skutečně pomohlo. Za stejné pozemky již dříve Pramenům nabídla deset milionů firma Real Aspekt Dmitrije Vajnera, která je jediným věřitelem obce a dlouhodobě s ní na oddlužení spolupracuje. Celkový dluh Pramenů je aktuálně asi 57 milionů korun.

Druhým kandidujícím hnutím byli v Pramenech nezávislí za Prameny štastné a veselé. Hnutí získalo 31,61 procenta hlasů a tři mandáty. V čele kandidátky byla Anna Fábiková.

Doporučujeme
willi48 ( 7. října 2018 15:31 )

Zřejmě dobrý oddíl, ale spíš má lídr ANO v Pramenech telefon na Andreje. Dluhy této obce, přátelé, zaplatíme z našich peněz. Andrej to zařídí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa