Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyhraje v Karlových Varech Kulhánek i potřetí? Po krku mu jde věčný stěžovatel i ředitelka Puppu

Karlovy Vary by chtěl dál řídit primátor Kulhánek, vystřídat by ho chtěla ředitelka Grandhotelu Pupp
Karlovy Vary by chtěl dál řídit primátor Kulhánek, vystřídat by ho chtěla ředitelka Grandhotelu Pupp  (Autor: Profimedia)
Autor: mah, ČTK - 
12. září 2018
15:23

V Karlových Varech už osm let drží primátorské křeslo Petr Kulhánek a jeho KOA. Ve volbách se proti němu postaví věčný rebel ze zastupitelstva nebo ředitelka Grandhotelu Pupp.

Otmar Homolka – Hnutí O co jim jde?!

Otmar Homolka založil hnutí O co jim jde?! v roce 2007 původně jako občanské sdružení. Poprvé kandidoval ve volbách v roce 2010 a krátce působil i jako radní. Podle Karlovarského Deníku mají současní zastupitelé za jeho hnutí především punc věčně nespokojených rebelů.

Sám Homolka se pak dostal do střetu s vedením města i kvůli obvinění, že zmanipuloval internetovou anketu Stavba roku tím, že hlasoval pro jednu stavbu celkem 33x. Toto podezření se ovšem nepotvrdilo a Homolka proto žádal po vedení magistrátu omluvu.

Karel Ivan – Změna Pro Karlovy Vary za podpory OKS

Hnutí Změna pro Karlovy Vary do voleb vede Karel Ivan. Jeho hnutí se chce zasadit především o výstavbu parkovacích domů, podporu služeb pro seniory nebo zastavení vylidňování města.

Petr Prokop – Krásné Karlovy Vary

Krásné Karlovy Vary jsou kandidátkou nezávislých kandidátů s podporou Občanské demokratické aliance. Členem je i volební lídr Petr Prokop. Ve volebním programu si za cíl vytyčili rozvoj města a prohloubení účasti občanů na správě věcí veřejných.

Radomíra Poláčková – ČSSD

Jaroslav Biskup – SPD

Čestmír Bruštík – PRO Zdraví a Sport

Čestmír Bruštík je náměstkem primátora. Ve volbách v roce 2014 se na magistrát probojoval na kandidátce hnutí ANO. V roce 2016 ovšem všichni zastupitelé za ANO ze strany vystoupili. Své rozhodnutí zdůvodnili spory s krajským vedením ANO.

Jindřich Čermák – Piráti

Piráty do boje o karlovarský magistrát povede Jindřich Čermák. Ten byl původně členem ČSSD, za kterou také kandidoval v komunálních volbách v letech 2002 a 2006. V roce 2005 vystoupil na sjezdu ČSSD proti tehdejšímu předsedovi Jiřímu Paroubkovi a stranu definitivně opustil kvůli vyvolání o nedůvěře vládě během českého předsednictví EU v roce 2009.

Zapojil se zároveň do formování hnutí O co jim jde. S Piráty se seznámil až v roce 2014 a poprvé za ně kandidoval v krajských volbách 2016.

Josef März – Karlovaráci

Josef März je předseda a zakladatel hnutí Karlovaráci má za sebou čtyři roky v opozici. Voliče by chtěl oslovit například tím, že by dětem a mládeži do 19 let a seniorům nad 65 let mělo město umožnit jezdit v MHD zdarma. Seniorům by chtěli Karlovaráci pomoci i zřízením senior pointu, kde by si starší občané mohli snadno vyřídit všechny záležitosti.

Jan Klíma – Zvolitelní

Zvolitelní jsou širokou koalicí KDU-ČSL, Svobodných, Zelených a Unie pro sport a zdraví. V jejím čele stojí lidovec Jan Klíma, který v současnosti působí v radě města. Do Karlových Varů by rád dostal vysokou školu.

Alexander Mikoláš – Kolonáda

Petr Kulhánek – Karlovarská občanská alternativa

Karlovarskou občanskou alternativu Petr Kulhánek spoluzakládal v roce 2006. Ve stejném roce se zároveň poprvé probojoval na magistrát. Ve volbách 2010 pak KOA již volby vyhrála a Kulhánek se tak poprvé stal primátorem.

Svou pozici obhájil i o čtyři roky později. Kromě magistrátu se v roce 2012 na kandidátce TOP 09 a Starostů pro Karlovarský kraj dostal i do krajského zastupitelstva. I zde svůj mandát po čtyřech letech obhájil, tentokrát na společné kandidátce KOA, STAN, KDU-ČSL a TOP 09. V dresu TOP 09 se zároveň v roce 2013 neúspěšně pokoušel dostat do Poslanecké sněmovny.

Jiří Brož – STAN a TOP 09

Společnou kandidátku STAN a TOP 09 do voleb povede Jiří Brož ze STAN. Podle něj společná kandidátka ukazuje, že společná kandidátka ukazuje, že na zlepšení podmínek pro život v Karlových Varech chtějí spolupracovat hned od začátku.

Petr Bursík – ODS s podporou Soukromníků a Mladých konzervativců

Petr Bursík se stal zastupitelem města v roce 2010. Mezi lety 2012 až 2014 fungoval dokonce jako první náměstek primátora Karlových Varů. V současnosti v zastupitelstvu plní funkci zastupitele určeného pro územní plán.

Andrea Pfeffer-Ferklová – ANO

Hnutí ANO postavilo do čela své kandidátky generální ředitelku Grandhotelu Pupp Andreu Pffefer-Ferklovou. Ta slíbila, že by se své pozice v Puppu v případě volebního úspěchu vzdala. Letošní komunální volby jsou pro ni její politickou premiérou.

Hnutí ANO zároveň doufá v obnovu svého zastoupení na karlovarském magistrátu. V posledních volbách sice dostalo přes 15 procent hlasů, zastupitelé zvolení za ANO ovšem stranu v roce 2016 opustili kvůli sporům s krajským vedením.

Výsledky komunálních voleb v Karlových Varech najdete ZDE

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa