Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tak to je haluz! V Brně jde do voleb Maffie v čele s capo di tutti capi a velkou rybou

V Brně se spolkem Maffie.cz kandiduje  na primátora Lubor Pospíchal, který se tituluje jako capo di tutti capi.
V Brně se spolkem Maffie.cz kandiduje na primátora Lubor Pospíchal, který se tituluje jako capo di tutti capi.  (Autor: profimedia.cz a archiv)
Autor: Jiří Nováček - 
28. srpna 2018
14:16

Tak konečně aspoň někdo přiznal naplno barvu! O placené posty na brněnské radnici se v říjnových volbách uchází mimo jiné i spolek Maffie.cz.

Lídr hnutí a kandidát na primátora Lubor Pospíchal (38) oficiálně oznámil, že je capo di tutti capi (šéf všech šéfů – pozn. aut.). Dvojka Jana Gzelová (29) se na kandidátní listině představila jako poradkyně alias velká ryba.

Na listině se to jen hemží lidmi, přiznávajícími, že jsou Capo bastone alias bouchačka, tanečnice nebo striptérka alias Katrin, případně capo di crimini či mediální expert diktafon.

Podle kápa Pospíchala odkazuje název Maffie.cz na domácí odboj z první světové války. „Zdál se mi zajímavý a chtěl jsem obnovit historii. Jiná povolání jsme zvolili, aby upoutala pozornost,“ tvrdí lídr. Celý název hnutí je Maffie.cz Hoď sem velké křížek pro betelné Štatl, zaslouží si to!

Maffiánské plány

Brněnská Maffie zároveň představila voličům své politické desatero. „Abychom koncepčně realizovali zásadní změny vedoucí k efektivitě, chceme snížit počet městských částí z nynějších 29 na pět až osm a jasně vymezit jejich působnost – centrální řízení bude mnohem efektivnější,“ tvrdí hnutí.

Mezi dalšími programovými body je pak slib důchodcům, že taxíky pro ně budou v Brně za 50 korun.

Maffie se netají také touhou povyhazovat zbytečné úředníky. „Srovnáme rozpočet města z roku 1935 i s počtem tehdejších městských úředníků s rozpočtem 2019. Máme přece nové informační technologie, díky kterým bude úředníků v Brně mnohem méně! Ušetřené investujeme do startovacích bytů pro mladé brněnské rodiny. Určitě nepodporujeme výstavbu nové radnice, která má nabobtnat o další úředníky,“ hlásá spolek.

V Brně na srandisty a klauny voliči slyší

I když lze spolek s největší pravděpodobností považovat za partu recesistů, v Brně nelze jejich úspěch zcela vyloučit. V minulých komunálních volbách se až do vedení města prosadilo recesistické hnutí Žít Brno, které si skládalo kandidátky po internetu pár dní před jejich uzavřením.

Politickým programem hnutí bylo odstranit z postu primátora Romana Onderku (ČSSD), což se nakonec recesistům skutečně podařilo. Během čtyř let ve vedení města se však Žít Brno po sérii skandálů samo téměř zesměšnilo a v původní podobě zaniklo.

VIDEO: Na Zemana vystartovala v lednových prezidentských volbách polonahá aktivistka a křičela, že je prezident Putinova děvka. Zemana odvedla ochranka viditelně otřeseného.

Doporučujeme
luxardo ( 28. srpna 2018 15:04 )

Mají můj hlas. ˇAle ještě si prověřím jaký mají názor na zemské zřízení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa