270648:gallery:true:true

Travoltův syn Jett (†16) byl v pátek nalezen v bezvědomí v koupelně hotelu na Bahamách, kde rodina populárního herce trávila svátky. Zemřel poté při převozu do nemocnice.

John Travolta teď čelí obvinění z toho, že má na smrti svého syna svůj podíl. Jett prý totiž trpěl autismem a slavný herec mu kvůli scientologii, kterou vyznává, nedovolil podávat příslušné léky.

Fotogalerie
3 fotografie

Může John Travolta za smrt svého syna?

John Travolta (54) i jeho manželka Kelly Preston (44) jsou prominentními scientology a jejich náboženství diagnózu autismu neuznává, protože patří do kategorie mentálních onemocnění. Ty se podle ní neléčí medikamenty, ale speciální spirituální terapií. Herec proto čelí obvinění, že pokud jeho syn autista byl, neposkytl mu potřebnou pomoc.

Travolta však zvěsti o chorobě svého syna zcela odmítá a tvrdí, že trpěl syndromem Kawasaki, onemocněním, které může vést k srdeční chorobě. Úmrtí se však v případě této nemoci vyskytuje málokdy.

Jett byl navíc silným asmatikem. Zvěsti o tom, že trpěl také autismem, který je často doprovázen epileptickými záchvaty, však slavný herec odmítá. Sám tvrdí, že udělal maximum pro to, aby jeho syn žil.

Více o úmrtí syna Johna Travolty se dozvíte zde!