Jak dokazuje videozáznam pořízený během křtu, otec Valentin děťátko ponořil do vody jako obvykle, vůbec mu ovšem nezakryl ústa ani nos! Šestitýdenní novorozenec se tak začal dusit a po pár minutách zemřel.

Z nahrávky je patrné, že dítě hlasitě plakalo, když ho kněz vkládal pod hladinu. V ten moment se zřejmě plačící děťátko nadechlo vody. Kněz ho navíc ponořil opakovaně.

Novorozenec při převozu do nemocnice zemřel

Po dokončení obřadu putoval novorozenec k rodičům. Ti ihned zpozorovali, že se děťátko přestává hýbat. Snažili se ho obléct, dítě však bledlo a později začalo krvácet z úst a z nosu. Šestitýdenní novorozenec pak během převozu do nemocnice zemřel!

Příbuzní ze smrti obviňují otce Valentina, který křest prováděl. Když po křtu zjistili, že se dítě dusí, rozhořčeně se na kněze vrhli. Pravoslavný duchovní však nehnul ani brvou. „Chladně odpověděl, že sám nejlépe ví, co má dělat, že nekřtí dítě poprvé,“ nemůže kmotra Aliona (32) cynické reakci kněze uvěřit.

Policie začala s vyšetřováním

Jak potvrdila pitva, příčinou smrti novorozence byla skutečně voda v plicích. Moldavská policie proto již začala s vyšetřováním a otec Valentin byl obviněn z neúmyslného zabití. Pokud bude za svůj čin odsouzen, hrozí mu až tři roky vězení.