Přestože Jiřího Menzela před pěti lety jeho žena Olga zradila tím nejbolestnějším způsobem, nevěrou s režisérem Jaroslavem Brabcem, s nímž si pořídila dceru Aničku (4), dokázal jí odpustit.

Nikdy se nerozvedli a Olga pro svého Jiřího dělá první poslední. Dokázala to i dárkem k jeho 75. narozeninám. Uspořádala mu výstavu velkoformátových a dosud nepublikovaných fotografií z jeho filmů.

Menzel byl nadšen, také díky šampaňskému se nechal unést a odvázal se tak, že se vrhal na svoji sexy ženu, která mu v superúzkých šatech s provokativním rozparkem dělala pomyšlení. Menzel se málem neudržel a kdyby ho Olga nebrzdila, snad by ji svlékl přímo mezi hosty. Což o to, jako zlatý hřeb vernisáže by to byla vážně pecka..

Jen chudák Olga z toho byla v rozpacích. Nám se Menzel svěřil: "Střízlivý odsud nejdu. Dávají tu víno zadarmo." A jak řekl, tak učinil.

Slavní hosté

Výstava se konala v pražském obchodním centru a pozváno bylo mnoho známých osobností v čele se Zdeňkem Svěrákem, Václavem Neckářem, nebo dvorním stylistou Leoše Mareše Filipem Vaňkem.

„Z každého filmu dříve vznikala téměř svázaná knížka, kde byly černobílé fotografie, a byly tak krásné a v úžasném stavu, že jsme jen čekali na tu správnou chvíli a ona přišla právě teď," vysvětlila původ výstavy Olga Menzelová.

Únos do Ameriky

Ta svému manželovi nadělila ještě jeden krásný dárek k narozeninám. Unesla ho do Ameriky a zprostředkovala zajímavé setkání „Podařilo se mi zorganizovat setkání s Woody Allenem,“řekla Blesku.cz.

Video
Video se připravuje ...

Výstava fotografií z filmů Jiřího Menzela Jan Jedlička, Markéta Reinischová

 

Fotogalerie
12 fotografií