Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sám doma a zpackaný: Podívejte se na chyby, kterých si nikdo nevšiml!

/
  • Kevin v Sám doma
    Kevin v Sám doma (Archiv)
    29. prosince 2023 ● 10:19

    Na co režisér Chris Columbus (65) sáhl, to se vždy povedlo. Ne jinak tomu je i v nestárnoucí rodinné komedii Sám doma (Home Alone). Tedy... až na některé ne zcela domyšlené scény, které by pozornému fanouškovi neměly uniknout! Všimli jste si nelogických souvislostí, které se ve filmu objevují?

    10. listopadu 1991 měl premiéru první díl kultovní rodinné klasiky Sám doma, jehož hlavní hvězdou byl (a dodnes je) tehdy desetiletý Macaulay Culkin (43) alias Kevin McCallister.

    Příběh o rozmanité a zmatkářské rodině McCallisterů patří k těm počinům, bez kterých si už nedokážeme Vánoce představit. I tento film však obsahuje chyby, kterých jste si pravděpodobně do teď nevšimli. Co tvůrci konkrétně nedomysleli?

  • 1.

    Měnící se oblečení

    Během scén, které se natáčely venku, se několikrát změní Kevinovo oblečení. A rozhodně ne proto, že by se mezitím stihl doma převléct. V jednom záběru má například modré kalhoty, v dalším zelené. A tato chyba se několikrát opakuje.

    Kevin v Sám doma
    Autor: Archiv

  • 2.

    Těžké tašky

    Když si Kevin uvědomil, že je doma opravdu sám, a tak na něm zůstávají veškeré povinnosti týkající se domácnosti, vyrazí na nákup do supermarketu. Když jde pěšky zpátky, tašky s nákupem se mu pod tíhou protrhnou. Jenže chvilku předtím s nimi máchal tak intenzivně, že je jasné, že tak těžké, aby se opravdu vahou protrhly, být nemohly.

    Macauley Culkin ve filmu Sám doma.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 3.

    Zubní kartáček

    Nezapomenutelná scéna, ve které si jde Kevin koupit do obchodu zubní kartáček, obsahuje také menší chybku tvůrců. Tenhle postřeh je ale pro opravdové fajnšmekry filmových přešlapů... Když se u pokladny baví s prodavačkou, ze stropu je vidět visící vánoční ozdoba v podobě sněhové vločky, která se otáčí rychle dokola. Za pár vteřin v dalším záběru už se vločka netočí, ale jen decentně pohupuje.

    Kevin ze Sám doma
    Autor: Archiv

  • 4.

    Kevinova matka

    Paní McCallisterová volá z letiště na policii v Chicagu, jestli by mohli jít k nim domů zkontrolovat Kevina. Během rozhovoru však nezmínila jeho jméno, ani adresu domu. Přesto se tam policisté šli podívat. Že by byli vševědoucí?

    McCallisterovi
    Autor: Archiv

  • 5.

    Harry a rozpálená klika

    Kevin se na lupiče Harryho a Marvea připravil opravdu dobře. Když chtěl Harry vlézt do domu, sáhl na rozpálenou kliku. Vypálené písmeno M, které na kouli (klice) bylo, má však v jiném úhlu, než v jakém na ni ruku položil.

    Zranění zlodějů ze snímku Sám doma.
    Autor: Photo © 20th Century Fox

  • 6.

    Spálená hlava

    Když Harry konečně vleze do baráku, nastražený hořák uvnitř mu propálí čepici a spálí hlavu, kterou má seshora celou rudou. O chvíli později v dalších záběrech není po spálenině ani stopy, zůstala pouze díra v čepici. Že by zázračné bleskové zahojení?

    Zranění zlodějů ze snímku Sám doma.
    Autor: Photo © 20th Century Fox

  • 7.

    Ohýbací zeď

    Když se Marve a Harry snaží dostat do domu přes lano vedoucí od bunkru, Kevin jim ho přestřihne a oni narazí do zdi cihlového domu. Pozornému oku však neunikne, že se zeď při nárazu prohnula.

    Zranění zlodějů ze snímku Sám doma.
    Autor: Photo © 20th Century Fox

  • 8.

    Šperky paní McCallisterové

    Když se Kevinova matka snaží vrátit co nejdříve domů za synem, vymění se starou paní své náušnice a prsteny za jinak nedostupnou letenku. Po doletu na další letiště však prsteny i náušnice znovu má.

    Celý dům je obří v podstatě vánoční ozdoba.
    Autor: Twitter

     

    VIDEO: Trailer k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 19

Josef Šátava:

(02. 01. 2024 13:48)

Josef Šátava:

(02. 01. 2024 13:48)

krasomila: Tak asi si jich někdo všiml, když tu o nich je článek.

(27. 12. 2023 16:09)

ANO_nam_bude_lip: V obou dílech rozbaluje plán bitvy. Odkud jej vzal? Namalovat se během chvilky nedá.
Když už se tu opakuje 4 roky starý článek.

(27. 12. 2023 10:32)

Celebrity-chachacha: To sou téda starosti. De Bil ové hledají minichybičky ve filmech.

(27. 12. 2023 08:59)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy