„Můžu dostat k Vánocům domov? Máma chce, abychom byli všichni pohromadě. Můžeš nám dát jídlo a mně jen pěknou panenku? Děkuju.“ Tato slova vehnala slzy do očí pracovníkům komunitního centra L6 v anglickém Liverpoolu.

Napsala je teprve sedmiletá holčička ve svém dopise Ježíkovi, který zaměstnanci centra našli ve schránce určené právě na vánoční přání dětí. Psaní dojalo zaměstnance centra Gerarda Woodhouse, který ho vyfotil a sdílel na Twitteru.

Děvčátko podle Woodhouse v současnosti žije u příbuzných. „Znám děti a není normální, aby se sedmileté dítě v listopadu trápilo kvůli Vánocům,“ sdělil serveru thelondoneconomic.com. Takové psaní podle něj není ničím vyjímečným, jde podle něj o první vlašťovku a obdobných dopisů bude přibývat.

„Bude to jen horší. Tyhle děti nemají nikoho, kdo by je podpořil,“ doplnil Gerard a přidal osobní zkušenost s netradičním dětským přáním. „Před několika týdny jsem v centru seděl s několika dětmi. Jedno z nich mi řeklo, že si hlavně přeje, aby bylo na Vánoce v teple,“ popsal Woodhouse.