Nové světelné prvky ozdobí po dobu adventu budovu Slezského divadla a Hlásky, kde sídlí magistrát. Objeví se i na kamenné kouli před radnicí. „Na Hlásce přibudou další světelné řetězy, kolem koule budou umístěny světelné pruty. Nové bude nasvětlení budovy Slezského divadla, před ním umístíme vánoční stromeček,“ vyjmenovala novinky referentka magistrátu Magdaléna Hájková. Do nového osvětlení město letos investovalo půl milionu korun.

Betlém přestěhují

Každoroční tradicí se už stalo rozšiřování opavského dřevěného betlému, který vyřezávají ze dřeva studenti Střední školy průmyslové a umělecké v Opavě. „V loňském roce to byli například tři králové, letos to budou husopaska s husou a ponocný,“ dodala Hájková. Betlém ale nebude umístěn na Dolním nýbrž na Horním náměstí.

Vánoční trhy ale budou i nadále na Dolním náměstí, protože je prostornější a umožňuje výstavbu většího počtu stánků i více prostoru pro návštěvníky programu.

Další novinkou budou dva nové fotokoutky. Vycházejí ze starých historických pohlednic Opavy. Pohlednice budou zvětšeny a vyrobeny tak, aby se u nich lidé mohli vyfotit a poslat třeba mobilem vánoční pozdrav z Opavy svým blízkým.

VIDEO: Dílnička: Výroba adventního kalendáře pro děti