Vánoční pohádka číslo 1? Určitě Popelka!

Milovníci vánočních pohádek se určitě i letos podívají na obě slavné Popelky – s Evou Hruškovou i Libuší Šafránkovou. Určitě je umíte skoro nazpaměť, víte ale, co všechno herci zažili při natáčení? Klikněte níže, přečtěte si o všech příhodách z placu a při sledování obou Popelek si všímejte i drobných detailů!

Kde se natáčela Pyšná princezna a jak napálit přátele?

Určitě víte, že Alena Vránová a Vladimír Ráž, představitelé princezny Krasomily a krále Miroslava, se do sebe zamilovali i ve skutečnosti. Spoustu toho o této pohádce ale nevíte a některé zajímavosti jsou skutečně jen pro fajnšmekry. Poznáte třeba zámek ze scény s míčem? Pozor, je to chyták!

Nejlepší hlášky z Mrazíka a pikantnosti z natáčení

Bez Mrazíka by to nebyly Vánoce. Pobavte se vtipnými hláškami, které zlidověly a taky historkami, které se k filmu pojí. Věděli jste třeba, čím režiséra na konkurzu zaujala představitelka Marfuši, co museli herci během natáčení vydržet a proč si Nastěnka po premiéře dopisovala s vězni?

Pohádka Princezna se zlatou hvězdou: Úrazy na place

Až se budete letos o Vánocích dívat na Princeznu se zlatou hvězdou na čele, prohlédněte si pořádně na hlavní představitelku. Marie Kyselková byla v době natáčení těhotná, díky šikovnosti kameramana to ale vůbec není znát. Princ Radovan v podání Josefa Zímy zase zažil během natáčení pěkné drama, při kterém tekla krev.

Kde se točil Anděl Páně? Jeďte tam na výlet

Pokud patříte mezi fanoušky pohádky Anděl Páně, máme pro vás tipy na výlety. Oba díly příběhu se natáčely na krásných místech, která byste určitě měli o adventu a Vánocích navštívit. Co zažijete na filmových hradech Kašperk, Křivoklát, Český Šternberk a Ledeč nad Sázavou? A kdy a kde se potkáte s režisérem pohádek Jiřím Strachem?