Ona je zpěvačka žijící v pražských Nuslích, on majitel elektrikářské firmy z amerického Baltimoru. Seznámili se předloni v Praze, kam přicestoval oslavit silvestra a vstup do nového roku. „Potkali jsme se v jednom z klubů přímo během oslav,“ líčí zpěvačka. „Už tehdy mne hodně zaujal tím, jak je zcestovalý, jakou měl radost do života a cit pro dobrodružství,“ říká o svém starším příteli.

Ona tady, on tam

Jen co dovolená skončila, Clarence odcestoval domů do Baltimoru. „V kontaktu jsme ale zůstali,“ vysvětluje zpěvačka. Hodně jim to usnadnily moderní technologie – psali si, volali, a díky videohovorům se opět mohli i „vidět“. I když jen na obrazovce.

Už tehdy mě zval, abych za ním přijela do Ameriky, což mi znělo dost šíleně, sotva jsme se znali,“ směje se dnes Kelsie. V hlavě jí nabídka neustále rezonovala. „Po dvou měsících jsem si uvědomila, nač vlastně čekat? Proč bych vycestovat nemohla, když mám tu možnost?“ Psal se březen 2020. Koronavirus, který už v té době decimoval polovinu Asie, se pozvolna „probouzel“ i v Evropě.

V Čechách nevyjímaje – první zaznamenané případy lidí nakažených koronavirem nadešly 1. března. Krátce nato vláda rozhodla o uzavření hranic, aby se vir nešířil dále. A pěvkyně tak nemohla cestovat nikam. „Už jsem měla koupené letenky do Ameriky, ale pár dní před mým odletem zavřeli hranice,“ krčí rameny. „Nemohla jsem si uvědomit, co vlastně teď dělat? Úplně nám to pokazilo plány. On nemohl za mnou, já za ním.“

„V nouzi poznáš přítele“

O to horší to pro oba bylo, když si dívka čím dál více uvědomovala, že je zamilovaná až po uši. S předchozími vztahy totiž neměla dobrou zkušenost, což umocnila i traumatická událost z dětství.

„Vůči mužům jsem byla nedůvěřivá a chladná, spíše uzavřená. Clarence ale jako první začal moje city otevírat. Ukázal mi jinou stránku mužů, protože takových 99 % z těch, které jsem poznala, byli špatní. Měla jsem tendenci jej odmítat a odstrkávat od sebe kvůli tomu, čím jsem si v minulosti prošla. On byl ale světlou výjimkou, které jsem se nechtěla vzdát. Byl a je pro mě důležitý,“ svěřila se.

„Hanbaté“ první rande

Stůj co stůj tak hledali východisko z nouze. Tím spíše, že i Amerika v té době začala zavádět koronavirová opatření, která se týkala i cestování z nebo do Evropy. Clarence pak napadl spásný nápad: Jamajka. „Už v Praze mi vyprávěl, že ji navštívil. Přitom Jamajka byla odjakživa mým snem,“ rozplývá se dodnes Kelsie. Plán byl takový, že aby mohla Kelsie přicestovat do USA, musela 14 dní strávit mimo Evropu. Jamajka, která jako jeden z mála států přijímala cestující ze zemí, kde byl koronavirus potvrzený, se zdála jako nejideálnější varianta.

Ony dva týdny proto strávili na Jamajce, kam umělkyně přes Kanadu přicestovala. „Vlastně to bylo naše první oficiální rande,“ culí se dnes. Koho by však napadlo, že lépe by si to bývala byla nevysnila, ten by se mýlil. Až taková romantika to prý nebyla. Ubytovali se totiž v resortu v Montego Bay, který byl určen pro vyznavače nudismu.

To opravdu nebylo ideální místo pro rande,“ uznává. „Jednou večer jsem u bazénu večeřela hamburger s hranolky a přímo proti mně si jeden pár začal užívat intimních okamžiků. To si to nemohli nechat na pokoj, abych se mohla najíst? Musela jsem se otočit, abych se na to nemusela dívat,“ krčí rameny s potutelným úsměvem.

Tam a zase zpátky

Uplynulo 14 dní a zamilovaný pár už si maloval cestu do Ameriky. „Ale nedopadlo to tak, jak jsme si představovali.“ Co se stalo? Hned při příletu z Jamajky oba dva rozdělili celníci. Clarence „domů“ pustili, ale Češka skončila na 16 hodin v cele a následně ji posadili na letadlo mířící zpátky – na Jamajku.

„Měla jsem v plánu, že když budu v Americe, budu mu pomáhat s prací. Hodně jsme si o tom psali, a celníci, kteří mi prozkoumávali mobil, tam tyhle zprávy objevili a pochopili to tak, že jsem přijela ilegálně pracovat,“ krčí rameny a podivuje se nad celým nedorozuměním a jednáním celníků. „I mi vzali tkaničky od bot. Jako bych byla nějaká teroristka.“ Do Ameriky jí následně zapověděli vstup – leda na pozvání v rámci nějaké kulturní akce, či v rámci jiné speciální příležitosti.

Horor v Karibiku

Na Jamajce nakonec strávila další dva měsíce – podstatnou část z nich sama, protože Clarence musel v USA strávit určitou dobu v karanténě. „Pak za mnou přiletěl, ale také se nemohl zdržet věčně,“ krčí rameny.

Jednu chvíli uvažovala nad tím, že by na karibském ostrově zůstala nastálo, protože jí imponovalo, jak si tam váží umělců a hudebníků, že i v rámci ohodnocení jejích pěveckých výkonů nechodilo obecenstvo pro obdivná slova daleko. „Ale co si budeme povídat. Byl to horor,“ říká nakonec.

Tam, kde to začalo

Proto se vrátila zpátky do Prahy a jejich vztah se ocitl přesně v tom samém bodě, v jakém byl, když se poznávali. „Píšeme si, voláme si a vídáme se skrz kameru opravdu každý den. Jsme si naprosto věrní a doufáme v lepší zítřky,“ říká. „Není to jednoduché. V podstatě spolu chodíme jen přes webkameru. Ale máme v plánu se vzít, což by nám hodně věcí usnadnilo, včetně toho, že bych za Clarencem konečně mohla do Ameriky.“

Videoklip

Jelikož Kelsie odmala zpívá a skládá písničky, svou zažitou zkušenost se rozhodla zhudebnit. „Covid nás trápí i přes rok. A s ním veškerá omezení, některá až zbytečná. Málem jsem kvůli němu přišla o životní lásku. Úplně mi změnil život,“ uzavírá.

Fotogalerie
29 fotografií