Zájezdní autobus se srazil s autem krátce po sedmé hodině v Bucharově ulici v Praze 5. Při střetu zemřela zhruba 35letá žena, další tři lidé se zranili. „Žena a muž utrpěli vážná zranění. Oba jsme transportovali v umělém spánku za umělé plicní ventilace, 31letou ženu do Ústřední vojenské nemocnice, a přibližně 55letého muže do Motola,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Další žena, narozená roku 1991, se zranila lehce až středně těžce – utrpěla úraz hlavy a zad, záchranáři ji také převezli do motolské nemocnice. V autobuse jel jen řidič, řekl Blesk.cz mluvčí pražských policistů Jan Rybanský, mrtvá i zranění jsou z osobního auta.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda v Bucharově ulici v Praze 5: 12. února ráno se tam srazil autobus s autem. David Malík

Na místě poskytovali první pomoc nejprve lidé, kteří šli nebo jeli kolem, a následně i policisté s automatickým externím defibrilátorem. „Na místě jsou dvě jednotky hasičů. Zajišťujeme nehodu, na místě přistává vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka krátce po půl osmé ráno. Jak k nehodě došlo, teď zjišťují policisté, podle informací Blesk.cz z místa byla silnice ráno v Bucharově ulici namrzlá.

Silnice byla několik desítek minut po nehodě zavřená, nyní policisté řídí dopravu kyvadlově. Autobusy MHD nabraly zpoždění. „Individuální doprava si našla objízdnou trasu Plzeňskou ulicí. Zpoždění vzniká již také na linkách 180, 304 a 380,“ uvedla Pražská integrovaná doprava na Twitteru. Podle informací na webu Dopravního podniku byly zpožděné linky číslo 136, 168, 174, 180 a 184.

Fotogalerie
28 fotografií