Dětským snem Jany nebylo stát se prostitutkou jako Julia Roberts ve filmu Pretty Woman. „Když jsem byla mladá, dívala jsem se na ni skrz prsty. Prostituci jsem odsuzovala a říkala jsem, že bych se k tomu nikdy nesnížila. Byla jsem vychovaná k tomu, že je to špatná věc,“ uvedla. Po pár letech v tomto oboru by však neměnila a rozhodně se necítí méněcenně.

Chápu lépe muže

Ke kroku nabízet své tělo za finanční odměnu ji přitom dohnala nešťastná situace, kdy ve svých čtyřiceti letech přišla o dosavadní práci. Dnes už ji tato činnost živí sedmým rokem. Co Janě erotika s cizími lidmi dala a vzala? „Víc se dokážu vcítit do mužské mentality, více jim rozumím. Snažím se s muži hodně povídat, vidím více do jejich mužského mozku. V mé práci je to hodně o psychologii a komunikaci. Celý život jsem dělala v ženském kolektivu a teď se setkávám hlavně s muži. Je to velký rozdíl,“ zmiňovala klad, který má na tomto povolání ráda.

Zároveň Janu těší dostávat lichotky, kterými tito občasní či jednorázoví nažhavení pánové nešetří. „Na druhou stranu mi muži dávají najevo, že nechápou, proč jsem zrovna v této profesi a nedělám něco jiného. Vnímají mě jako schopnou, zajímavou ženskou. To mě pak trochu ubíjí,“ sdělila Jana.

Nejdůležitější bylo přesvědčit se o tom, že se dokáže o sebe postarat sama bez pomoci blízkých či partnera. „Nenatáhla jsem ruce k rodičům a nikdy mě napadlo si vzít půjčku nebo jít do zastavárny. Nikdo mým vstupem do této profese netrpěl. Neměla jsem v té době vztah,“ prozradila Jana. Lásku přitom nakonec našla i s tímto zaměstnáním.

Sex si užije i doma!

Mám přítele a nevidím, že bych měla problém v intimní oblasti. V sexu s přítelem nám to klape. Blok má spíše přítel, který ví, jakou profesi vykonávám,“ uvedla Jana, že čas od času to zaskřípe, ale přesto jsou s partnerem stále spolu. Aby se však nezdál příběh Jany jen jako pohádka pro dospělé, nabízet své tělo nese i různé útrapy, se kterými se musela a musí denně potýkat.

Pochybnosti

Nejsem na sebe hrdá,“ přiznala, že se svou prací nikde nechvástá, dokonce i své rodině to tají. „Někdy pochybuji, jestli dělám dobře. Mám obavu, aby mě do
budoucna nedohnala minulost, aby se to někdo nedozvěděl a nevytáhl to na mě za 10 let, až budu mít vnoučata,“ sdílela své obavy a pochybnosti.

Pro koho je sex s prostitutkou přitažlivý?

Není to jediné negativum, se kterým se Jana musela smířit. Vzalo jí to iluzi o mužích. „Po tom, co jsem zažila s muži, jim už asi nikdy nebudu věřit. Pánové využívají obědové pauzy nebo čas, kdy je manželka u kadeřníka či na manikúře, a „odskočí si“,“ řekla Jana, která pracuje na privátu za denního světla.

Její klientelu tvoří především zadaní muži, nejčastěji pak ženatí. „Mají tak lepší prostor
pro dobré alibi. Jsem pravidelně svědkem řady výmluv. Narušuje to mou důvěru ve vztahu s muži. Už nejsem naivní a budu více podezřívavá. Dokonce i můj přítel mi řekl, že ho štve, že do něho více vidím,“ uvedla Jana.

Práce jako každá jiná

Jaký je pracovní týden prostitutky na privátu? Neobvyklá práce Jany připomíná jakékoli jiné běžné zaměstnání. Pracuje od pondělí do pátku, od desíti od rána do páté až šesté hodiny večerní. „Během dne čekáme na objednávky od klientů,“ vysvětlovala, že nikdy na začátku dne netuší, kolik si během daného dne vydělá. Domů si po měsíci psychicky i fyzicky náročné práce přinese od 40 do 50 tisíc korun.