Smrtelná nehoda na křižovatce ulic Ječná a Sokolská se odehrála v úterý 14. května dopoledne. Dva chodci, podle informací Blesk.cz cizinci, přecházeli ulici po přechodu, když je tramvaj srazila. Není jasné, jestli šli na červenou, nebo na zelenou.

Na I. P. Pavlova jako první zdravotník dorazil inspektor pražské záchranky Jiří Břečka. „Když jsem první na místě, musím zhodnotit celou situaci a podat situační zprávu na zdravotnické operační středisko. Poté poskytuji přednemocniční neodkladnou péči,“ popsal první vteřiny u zásahu inspektor.

Podle Jiřího Břečky v takových situacích záleží na spoustě okolností, které ovlivňují průběh záchrany lidských životů. Vliv má samotný mechanismus úrazu, záleží ale například také na věku poraněného.

Naději neztráceli

„U traumatických zástav oběhu se šance na obnovení krevního oběhu a úspěšná resuscitace pohybuje okolo jednoho procenta. Je velmi malá šance, že se v takových situacích povede člověka oživit,“ dodal Jiří Břečka. I přes velmi malou naději to zdravotníci nevzdávali, o život dvou sražených mužů ve věku okolo 60 let bojovali 45 minut. Oba bohužel svým zraněním na místě podlehli.

Vlivem dopravní nehody došlo v centru Prahy k dopravním komplikacím, tramvaje musely jezdit odklonem. Událost zasáhla také do provozu v Sokolské ulici, která je součástí dopravně vysoce vytížené magistrály. Okolnosti nehody v současnosti vyšetřují policisté.

Fotogalerie
12 fotografií