Stratton spolupracoval například s Mirem Žbirkou alias Mekym na jeho Modrým albu či se zpěvačkou Annou K. V 90. letech, která trávil v Praze, založil kapely Snake Eaters a Circus Praha. „Nastartoval všechno, čím jsem se zabýval dalších dvacet let. Vydali jsme u Universalu desku Fly, ke které se nějak dostal Meky Žbirka. A protože se mu líbily kytary, pozval mě na natáčení alba Meky,“ uvedl Strattonův dobrý kamarád, kytarista Honza Ponocný, pro server Headliner.

„Dodnes mi muzikanti říkají, jak pro ně byl Circus Praha výjimečný. My jsme se tak vůbec necítili. Dokonce nás nechtěli hrát v rádiích  se zdůvodněním, že je to anglicky,“ popsal. Uvedl také, že při koncertech s Circus Praha měl poprvé pocit, že hraje s někým, kdo by mohl být světovou hvězdou.

Svému kamarádovi věnoval na Facebooku vzpomínku, kde sdílel i jeho starší fotografie. „Uvidíme se na druhým břehu, můj nejlepší kamaráde. Miluju tě,“ napsal v angličtině. Řada jejich společných známých pak Ponocnému vyjádřila upřímnou soustrast.

Fotogalerie
3 fotografie