Šest profesionálních jednotek a pět dobrovolných jednotek hasičů se ve středu kolem 21. hodiny sjelo do ulice Švehlova. „V průmyslovém areálu hoří filtrace ve vzduchotechnice. Snažíme se lokalizovat místo požáru,” uvedli hasiči na twitteru.„S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Požár se šíří vzduchotechnikou. Nasadili jsme několik vodních proudů,” uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Během zásahu museli z výrobních prostor evakuovat celkem 24 lidí.

Zásah byl náročný. „Hasiči nejprve museli vyhledat skryté ohnisko hoření ve vzduchotechnice, která vedla vertikálně několikapatrovou budovou,“ popsal úskalí Kavka. Pak hasiči na několika místech vzduchotechniku rozřezali a dohašovali skrytá ohniska. „Krátce před 23. hodinou bylo místo události předáno místní jednotce hasičů podniku,“ doplnil mluvčí.

Na místě pracovali také chemici, kteří naštěstí nebezpečné koncentrace látek v ovzduší nenaměřili. „Rozsah škod a příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření,“ upřesnil mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Požár v průmyslovém areálu v pražských Záběhlicích. (8. září 2021) Václav Burian

Fotogalerie
24 fotografií