DPP chce letos rovněž zahájit stavbu tramvajové smyčky na Zahradním Městě a prodloužení tratě z Barrandova do Holyně. DPP je největší městskou firmou a provozuje veřejnou dopravu.

Nová trať začne u tramvajové smyčky Sídliště Modřany, odkud povede ulicí Generála Šišky k Sídlišti Libuš a křižovatce s Novodvorskou. Odtud zamíří k plánované stanici metra D Libuš do míst, kde je nyní autobusová zastávka Pavlíkova. Na prodlouženém úseku bude čtveřice zastávek, a to Modřanský vodojem, Observatoř Libuš, Sídliště Libuš a Libuš.

Dočasná smyčka

U budoucí stanice metra D Libuš bude smyčka pouze dočasná. "Smyčka zde bude pouze do doby, než zprovozníme prodloužení tratě na Nové Dvory, ke které v současnosti zpracováváme projektovou dokumentaci, nebo než bude zapotřebí v daném prostoru zahájit stavbu metra D," uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský. Trať na Nové Dvory bude měřit 1,8 kilometru.

DPP nyní opravuje koleje v Chotkově ulici. Poté, co práce dokončí, zahájí 26. února výměnu kolejí a kolejových oblouků v úseku od křižovatky Bělehradské a Jugoslávské ulice po křižovatku Francouzské a Blanické. Opravy se chystají i v Praze 4, kde podnik opraví trať v ulicích Na Pankráci a v Táborské. V květnu budou opravené koleje v křižovatce U Bulhara a v červnu na Palackého náměstí v Podskalí. Zahájení stavby nové smyčky na Zahradním městě má podnik naplánovanou na duben.