Záchranáři v hlavním městě od rána zhruba do 10:45 vyjížděli zatím ke třem případům, kdy byl příčinou úrazu pád na zledovatělém povrchu. V pondělí 8. února, kdy přes noc v metropoli podle Českého hydrometeorologického ústavu nasněžilo až 15 centimetrů prachového sněhu, vyjeli záchranáři k osmi případům souvisejícím se sněhem a mrazem. V úterý 9. února a ve středu 10. února bylo výjezdů k pádům a následným úrazům dohromady 20.

„Obvykle se jedná o uklouznutí starších lidí na ledu,“ řekla Poštová s tím, že mezi případy jsou zahrnuté i úrazy vzniklé při zimních sportech jako běžkování nebo bobování na svazích v Praze. Nejčastěji se podle Poštové jedná o úrazy dolních a horních končetin a hlavy, častější jsou naraženiny a pohmožděniny, méně pak zlomeniny.

Video
Video se připravuje ...

Prahu zasypal sníh 

S problémy se v minulých dnech potýkali kvůli sněhu řidiči i městská hromadná doprava. Sníh omezil i provoz na železnici. V Praze a okolí ve středu ráno nemohla kvůli poruchám na elektroinstalaci vyjet zhruba třetina elektrických vlaků příměstských vlaků City Elefant. Meteorologové varují před velmi silnými mrazy, které potrvají minimálně do poloviny února.

Sledujte radar Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Časosběr: Takhle sníh zasypal hlavní nádraží v Praze Mall TV

Fotogalerie
83 fotografií