K hrozivě vypadajícímu pádu došlo kolem poledne. Policisté přijali podle středočeské mluvčí Moniky Schindlové hlášení v 12:20. „V ulici Vltavská v Měchenicích se opravuje most. Z něj spadl bagr do vody pod ním. Muž utrpěl lehčí zranění,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí.

Při práci se měla pod pásovým rypadlem utrhnout část mostu a ten se zřítil v levé části rekonstruované konstrukce do Bojského potoka. Voda z potoka se vlévá do Vltavy a to je nyní velký problém, jimž se zabývají také přivolané dvě jednotky středočeských hasičů.

„Na místě ve spolupráci s Vodoprávním úřadem hasiči řeší únik hydraulického oleje a motorové nafty,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel a dodal, že je pravděpodobné, že hasiči bagr také vyprostí a vyzvednou, ale nejdřív museli zastavit motorové kapaliny, aby nedošlo k znečištění životního prostředí: „Hasiči kolem rozmístili sorpční hady a provozní kapaliny zasypali speciálním sorbentem, který plave na hladině,“ napsali hasiči na svůj twitter.

Fotogalerie
7 fotografií