Šílená havárie zablokovala Evropskou ulici u zastávky Vozovna Vokovice v neděli večer - auto zřejmě ve vysoké rychlosti narazilo do zábradlí a do sloupu. „Na místo jsme vyslali dvě záchranářské a dvě lékařské posádky a inspektora. Na místě by měly být dle prvotních informací dvě zraněné osoby ve vážném stavu,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová kolem šesté večer. Muž i žena zůstali zaklínění v autě, oba je museli vyprostit hasiči. 30letou ženu pak resuscitovali, bohužel zraněním na místě podlehla. 

S oživováním podle informací Blesk.cz pomáhali i příslušníci vojenské policie, kteří jeli shodou okolností kolem nehody. „Policisté, kteří byli na místě jako první, zahájili u spolujezdkyně první pomoc, bohužel neúspěšně,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž utrpěl velmi vážná zranění - při havárii si skrz naskrz prorazil nohu a břicho. „Z místa nehody jsme transportovali 39letého muže s penetrujícím poraněním dolní končetiny a břicha. Na umělé plicní ventilaci jsme ho převezli do Ústřední vojenské nemocnice,“ doplnila Poštová později.

Okolnosti nehody zjišťují vyšetřovatelé z odboru dopravních nehod. „Žádáme svědky nehody, aby se ozvali na linku 158,“ dodala Siřišťová. Jednou z vyšetřovacích verzí je podle informací Blesk.cz i to, že před auto na přechod vstoupil chodec a řidič se mu snažil vyhnout. Hasiči místo zajistili proti požáru, Evropská ulice ve směru na Dejvice byla po dobu zásahu neprůjezdná.

Video
Video se připravuje ...

Havárie na Evropské v Praze, 16. srpna 2020 David Malík

Fotogalerie
23 fotografií