„Další test na koronavirus vyšel s negativním výsledkem. Těším se, až mě v úterý propustí z karantény. Dnešní (pondělní, pozn. red.) rada bude ještě online, čtvrteční zastupitelstvo už prezenčně, ale navrhnu, aby mohlo probíhat částečně online. Budeme řešit třeba sportovní granty nebo podporu legalizace prostituce,“ uvedl Hřib.

Hřib tráví karanténu v odloučení od své rodiny, aby vyloučil potenciální možnost přenosu nákazy na svou manželku a tři děti. Pracuje tak na dálku a většiny schůzek se účastní online.

Kromě Čižinského a Nachera obdrželi negativní výsledek druhého testu také radní Adam Zábranský (Piráti) a Milena Johnová (Praha Sobě) a opoziční zastupitelka a místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS), která to uvedla na svém twitterovém účtu.

Hlubuček uvedl, že v pondělí 15. června se během dne přestal cítit dobře. Večer si pak naměřil teplotu 37,8 stupně Celsia. Následně vyhledal lékaře a test potvrdil nákazu. Už nemocný se v pondělí zúčastnil zasedání rady.

Testy na koronavirus následně podstoupili všichni, kteří byli přítomni jednání rady, které trvalo neobvykle dlouho, zhruba sedm hodin. První test měli všichni negativní.

Fotogalerie
28 fotografií