Slunce začne pomalu klesat k obzoru a zlatavými paprsky zalije krajinu. Tehdy nastává pro fotografy ten správný moment, kdy stisknout spoušť a tu nádheru, která trvá jen několik okamžiků, zachytit navěky. Nejen oni teď mají možnost si tuto chvíli v Praze vychutnat tak trochu z jiného úhlu pohledu. 

Národní zemědělské muzeum totiž od června zpřístupnilo střechu ve večerních hodinách - zájemci tam mohou vyrazit každý čtvrtek od 17.30 do 21.30 hodin. A nejen kvůli úžasnému výhledu stojí za to se tam podívat.

Na střeše budovy, která stojí v širším centru Prahy, totiž na návštěvníky čeká pro střed hlavního města tak trochu netypický kus přírody. „Najdete tu políčko se zemědělskými plodinami. Ve spolupráci s vědci z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v. v. i., na něm pěstujeme živé ukázky zemědělských plodin. Najdete tu pohanku, proso, mák, len či konopí, k vidění jsou také různé druhy obilnin – pšenice, dvouzrnka, oves či ječmen. Plodiny obměňujeme podle ročního období, políčko se proměňuje v čase,“ uvádí Národní zemědělské muzeum na webu. 

Kromě toho se na střeše muzea nacházejí včelí úly, ale také trávník, jako stvořený pro podvečerní piknik, i panelové výstavy. 

Kde: Národní zemědělské muzeum, Kostelní 1300, Praha 7
Kdy: červen-září, každý čtvrtek od 17:30 do 21:30
Za kolik: Dospělí 50 Kč, děti a mládež do 18 let a senioři nad 70 let zdarma

Fotogalerie
32 fotografií