Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Parkovací zóny od úterý zase platí. Primátor Hřib: Prahy se to ale netýká!

Aktualizováno -
27. dubna 2020
22:51
Autor: ČTK, nec - 
27. dubna 2020
21:57

Kvůli pandemii koronaviru řidiči nejen v Praze mohli parkovat v parkovacích zónách bez omezení a zcela zdarma. Vláda s účinností od 28. dubna od půlnoci ruší příslušné krizové opatření, kterým o tom dřív rozhodla. Vyplynulo to z výsledků jednání zveřejněných na webu kabinetu. Prahy se to ale netýká! Na zrušení opatření ihned reagoval na twitteru pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Vydám neprodleně nařízení o obnově platnosti modrých zón až 11. května,“ uvedl Hřib. 

„Vláda usnesení zrušuje s účinností od 28. dubna od 00:00 hod.," stojí v pondělní rozhodnutí. V zónách placeného parkování mohly dosud stát všechny automobily zdarma. Platilo to i pro takzvané modré zóny, které jsou určeny obvykle jen pro místní obyvatele a podnikatele. Na uspíšení spuštění parkovacích zón apelovala například Praha.

Hřib o zrušení opatření: Chaos!

Přesto, že pražský krizový štáb uspíšení znovuzprovoznění parkovacích zón žádal, pražský primátor nečekal, že to bude tak narychlo. „Vláda v tom zas dělá jen chaos. Oznámit nám obnovení modrých zón tři hodiny před jejich znovuobnovením nedává smysl. Proto vydám neprodleně nařízení o obnově platnosti modrých zón až 11. května. Tento termín jsme chtěli po vládě a je domluvený i s jednotlivými městskými částmi,” napsal na twitteru.

Vláda zóny zrušila 16. března, postupně termín jejich spuštění prodlužovala a nakonec rozhodla, že znovu začnou fungovat až se skončením nouzového stavu. O jeho dalším pokračování bude v úterý jednat Poslanecká sněmovna, kabinet aktuálně žádá, aby místo do 30. dubna nouzový stav pokračoval do 25. května.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa