Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opatření kvůli koronaviru v pražské zoo: Zavíráme všechny pavilony a vnitřní expozice, řekl ředitel Bobek

Autor: ČTK - 
10. března 2020
19:06

V pražské zoo až do odvolání budou uzavřeny všechny pavilony a vnitřní expozice. Jde o preventivní opatření přijaté v souladu s rozhodnutími Bezpečnostní rady státu a s ohledem na skutečnost, že v uvedených prostorách dochází k větším koncentracím tuzemských i zahraničních návštěvníků a jsou v nich mnohdy specifické mikroklimatické podmínky. Naproti tomu venkovní prostory zoo fungují víceméně jako park. 

„S okamžitou platností jsem dnes rovněž rozhodl o zrušení všech programů v zoo pro veřejnost, včetně komentovaných krmení, a to také až do odvolání. Slavnostní otevření Darwinova kráteru plánované na sobotu 28. března odkládáme předběžně na sobotu 30. května," sdělil ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

„Dnes se kvůli tomuto omezení nekonala ani plánovaná přednáška kurátora Petra Velenského o vodnicích posvátných," uvedla za zoo Lenka Pastorčáková.

Zaměstnancům zoo vedení zajistí stravování bez kontaktu s návštěvníky. Profesím, u kterých je to možné, bude vzhledem k uzavření škol nabídnuta práce z domova.

Do pražské zoologické zahrady loni zavítalo 1,456.526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Poprvé se návštěvníkům otevřela 28. září 1931. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

drzaaaa ( 10. března 2020 19:44 )

Rozumnej Bobek ,bez kecu jasné stručné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa