Co přesně vedlo k tragické nehodě, budou policisté ještě vyšetřovat. Pravděpodobně za to ale mohlo náledí. Mluvčí středočeské policie Vendula Marečková to však odmítla s tím, že nechce předčasně spekulovat. „Hlášení o nehodě jsme přijali ráno v šest padesát pět. Vozidlo Škoda fabia havarovalo do přilehlé stráně u dálnice D4. Přibližně šest metrů od dálnice skončilo na střeše,“ uvedla mluvčí.

Na místo přijeli záchranáři a pokoušeli se ženu (†21) resuscitovat: „Její poranění byla neslučitelná se životem a na místě zemřela,“ řekla k nehodě mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Maminka zemřelé utrpěla středně vážná poranění a společně s lehce poraněným dítětem byli letecky přepravení do nemocnice Motol v Praze. „Řidič byl také převezen do pražské nemocnice. Kvůli lékařskému vyšetření nemohla být provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu. Zkouška bude provedená v nemocnici,“ dodala policejní mluvčí.

Provoz na dálnici D4 ve směru na Prahu byl v úseku u Mníšku pod Brdy od sedmi hodin omezený. Vozidla projížděla pouze v jednom pruhu. 

Fotogalerie
4 fotografie