„Psal jsem mu, ale on mi neodepsal. Pak jsem se ze sociálních sítí dozvěděl tu strašnou zprávu,“ popsal Blesku Aleš Hanousek (45), který se se svým kamarádem přišel v pondělí naposledy rozloučit do strašnického krematoria. „Vůbec jsem tomu nechtěl uvěřit,“ řekl zarmouceně.

S kamarádem se seznámil před šesti lety na Lounsku, kam Miloš i s rodinou jezdil na chatu. Stejně jako Aleš byl vášnivý cyklista a člen Severočeské amatérské ligy (SAL), která v severních Čechách pořádá cyklistické závody. „Byl to normální pohodový hodný chlap. Když byl volný čas, vyrazili jsme spolu na kolo,“ dodal Aleš. „Celé jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast, je nám to moc líto,“ uvedla na facebooku SAL. 

Rodina a příbuzní mu do nebe poslali dojemný vzkaz. „Rád jsi pro nás žil, tak rád jsi pro nás pracoval. Zlý osud nám Tebe náhle vzal a co my za lásku Tvou ti můžem dát? Jen hrst krásných květů a v slzách vzpomínat,“ napsali na parte.

Strčili ho?

Co za jeho smrtí stojí, teď zjišťují policisté. V souvislosti s ní už den po tragédii policie obvinila dva lidi, kterým ještě nebylo 18. „Vzhledem k věku vyšetřovaných policie nebude poskytovat další informace,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Pod koly metra na Andělu zemřel 23. ledna 2020 muž. Aktu.cz

Podle svědků Miloše pod metro strčil někdo z partičky mladých, která s ním prý do metra přišla. „Už když přicházeli na nástupiště, tak se pošťuchovali, ale nebylo to podle mě úplně z legrace, od začátku jsem z toho měla špatný pocit,“ uvedla pro TV Nova svědkyně. „Ten mladý kluk dal tomu staršímu hlavičku, šťouchnul ho hlavou do hlavy. Pak ho podle mě strčil ještě jednou a v tu chvíli ten člověk spadl do kolejiště,“ popsala, jak k pádu došlo. 

Fotogalerie
8 fotografií