Pravděpodobnou příčinou pořáru souvisí s rekonstrukcí budovy, začal totiž hořet stavební materiál a kulisy, které se nacházely v podzemním podlaží. Z objektu zároveň bylo potřeba evakuovat pět dělníků, kteří podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky prováděli ve třetím patře rekonstrukci budovy. Z hořícího skladu slezli po žebříku upevněném k hasičskému vozu.

Požár hasilo 5 proudů vody, přičemž hasiči z chemické jednotky dodali svům kolegům náhradní lave do dýchacích přístrojů. „Hasiči zkontrolovali opláštění budovy na výskyt skrytých ohnisek a provedli průzkum ve všech podlažích budovy i přilehlého objektu. Zakouřený členitý prostor dlouho bránil ohlášení lokalizace. V šestnáct hodin a dvacet dva minut se však již požár nešířil,“ řekl Martin Kavka. Podle vyšetřovatele byla škoda vyčíslená na 300 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Pražští hasiči zasahovali u požáru v barrandovském filmovém ateliéru. Z objektu museli evakuovat pět osob. David Malík

Podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové jsou na místě připravení i zdravotníci s inspektorem, ale ti se zde nacházejí z preventivních důvodů: „Na cestě je Atego. Prověřili jsme pět lidí na hladinu oxidu uhelnatého, tři měli nulu, dva malinko zvýšené hodnoty. Točila se jim hlava, ale kolegové je nejspíš nebudou odvážet do nemocnice,“ řekla mluvčí.

Fotogalerie
29 fotografií