Zasahujeme v Jesenici u požáru rodinného domu. Hasiči k likvidaci ohně používají tři C proudy,“ informovali na twitteru středočeští hasiči v pondělí kolem půl čtvrté odpoledne. Pomoci jim přispěchalo i několik profesionálních a dobrovolných jednotek z Prahy.

Celkem jich s ohnivým živlem bojuje devět. „Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu množství zasahujících jednotek,“ dodali hasiči, ten se poté zvednul na třetí. Zasažena byla polovina domu včetně garáže, vyšetřovatel později odhadl škodu na 5,5 milionu.

Dům měl dřevěnou šindelovou střechu, která byla ze spodní části zakryta obložením, požár se proto i přes veškerou snahu hasičů rozšiřoval střešní konstrukcí a půdním prostorem dál. „V garáži se podle sdělení majitele nacházelo kromě různého materiálu i několik tlakových lahví, které bylo nutné ochlazovat,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Pod kontrolu dostali hasiči oheň před 18:00, do rána na místě zůstaly dvě jednotky hasičů kvůli dohledu. V úterý bude pokračovat šetření příčiny požáru.

Fotogalerie
13 fotografií