U Slivence čekaly v pondělní ranní špičce na řidiče pořádné komplikace. Na 16. km Pražského okruhu se ve směru na letiště srazilo auto s kamionem, tomu se převrhl návěs. „Blokuje dva jízdní pruhy, na místě zasahuje jednotka pražských hasičů z Radotína,“ uvedl jejich mluvčí Martin Kavka v pondělí ráno. Směrem k letišti je tak průjezdný jen odstavný pruh. Dopravu v místě nehody řídí policie. Před nehodou se na okruhu tvoří několikakilometrová kolona.

Z nádrže nákladního auta unikla do travnatého dělicího pásu nafta. „Ve spolupráci s pracovníkem životního prostředí budeme kontaminovanou zeminu ekologicky likvidovat,“ doplnili hasiči. Při nehodě se podle policejní mluvčí Violety Siřišťové zranila řidička osobního vozu. „Dechové zkoušky byly negativní,“ dodala mluvčí.

Kvůli tvořícím se kolonám na Pražském okruhu byl přechodně zastaven provoz v tunelech Cholupice a Lochkov. Zácpa před místem nehody sahala kolem 11:30 až za Jesenici. Dlouhá kolona je i v ulici K Barrandovu, která se v místě nehody napojuje na Pražský okruh.

Namrzlá silnice způsobila lapálii také na Kladensku i v dalších místech Středočeského kraje. „Zasahujeme na dálnici D7 kilometr 17 směr Praha u dopravní nehody tří osobních automobilů. Na místě je jedna zraněná osoba. Další nehoda se stala zhruba o čtyři kilometry blíž k Praze. V místech je silně namrzlá vozovka,“ napsali středočeští hasiči na twitteru kolem půl sedmé. „K dalším dvěma nehodám vyjela jednotka HZS Kladno. Jednu evidujeme na silnici z Kyšic na Braškov a druhou přímo v Kladně,“ uvedli hasiči později.

V Kyšicích skončilo auto v příkopě, hasiči ho vytáhnou pomocí navijáku. V Kladně se auto převrátilo na bok. „Jednotka HZS Kladno provedla jeho stabilizaci a odpojila autobaterii. Z vozidla neunikají pohonné hmoty. Jedna osoba je v péči zdravotnické záchranné služby,“ upřesnili hasiči.

Kvůli kolizím na D7 ráno jezdily příměstské autobusové linky číslo 388 a 389 odklonem mimo dálnici a nabíraly zpoždění deset až dvacet minut, uvedla na webu společnost Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí.

Fotogalerie
10 fotografií