Nepříjemné zdržení si vyžádá dostavba tzv. úseku 511 mezi Běchovicemi a Modleticemi, kde by měl navazovat na dálnici D1. Téma dostavby Pražského okruhu rezonuje napříč vším obyvatelstvem Prahy, výrazně by napomohlo i řidičům, kteří buď do Prahy směřují, nebo kteří skrze ni projíždějí. Místo roku 2021 by se měl začít stavět ale až v roce 2022.

Chyba úředníka

„Nastala tam v letošním roce o prázdninách bohužel nepříznivá situace, kdy jeden ze stavebních úřadů zahájil územní řízení a bylo i veřejné projednání, ale ukázalo se, že to územní řízení nebylo zahájeno v souladu s právními předpisy,” řekl pro Novinky.cz ministr Kremlík. Ten také konkrétně jmenoval úřad Městské části Prahy 22.

„Tento stavební úřad nemá pochopitelně zkušenosti s povolováním staveb takového rozměru. Takovou stavbu povoluje jednou za 20 let,” dodal Kremlík s tím, že některý z tamních úředníků „nepochybně udělal chybu,“ přičemž nezapomněl dodat, že se nejedná o chybu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Proti ministrovu tvrzení se však ohradil náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě), který Novinkám sdělil, že ŘSD nezaslalo včas potřebné dokumenty. „Pochybení bohužel není jen ze strany úřadu, ale i ze strany investora, kdy ŘSD nedodalo dokumentaci k jednomu plynovému objektu,” řekl Scheinherr.

Co mělo být, jen tak nebude

Zahájení dostavby Pražského úseku přitom Kremlík spolu s premiérem Andrejem Babišem (ANO) slibovali pro rok 2021, přičemž dokončení se očekávalo v roce 2024. „Vypadá to v danou chvíli, že rok 2021 se nedodrží a přeskočí do roku 2022,” nechal se slyšet ministr.