Na místo dorazili také zástupci radnice, zaměstnanci Pražských vodovodů a kanalizací, přítomný byli statik, evakuační autobusy a pracovníci Červeného kříže. „V ulici Starostřešovická došlo k masivnímu úniku vody do sklepních prostor tří domů. Jednotka pražských hasičů požádala o asistenci při evakuaci asi 20 osob z postižených objektů,“ napsali hasiči na twitteru.

Následně byla vytvořená silniční uzávěra v okolí Starostřešovické ulice a počala evakuace. Uzavřena byla i vzdálená Střešovická ulice směrem do centra, kde tekoucí voda na vozovce namrzala. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského poté, co pracovníci vodovodů a kanalizací vodu zastavili, zústali na místě policisté spolu se strážníky, a do ranních hodin hlídali poškozené budovy, neboť stále hrozilo možné zborcení. „Statik dnes po deváté hodině ráno tuto obavu vyloučil. Jeho rozhodnutím byla silniční uzávěra ukončena a přes dvě desítky evakuovaných osob se tak mohly vrátit zpět do svých domovů,“ prozradil mluvčí v sobotu kolem třetí hodiny odpoledne.

Policisté museli kvůli havárii uzavřít i přilehlé ulice, omezen byl provoz na Střešovické ulici, kudy jezdí také tramvaje směrem do centra a na Petřiny. Podle svědků valící voda protékala skrz domy do ulice Nad hradním vodojemem a z kopce dolů na Střešovickou.

Praha 6 na svém facebooku uvedla, že důvodem úniku vody byla havárie vodovodního řadu, který se už podařilo uzavřít. „Vyplaveny jsou nejméně tři domy, ze kterých bylo evakuováno 20 osob do nedalekého penzionu, povolány dva evakuační autobusy, na místo jede statik,“ informovala městská část.

Fotogalerie
5 fotografií