„V 16:02 v Praze Malešicích vykolejil za jízdy vlak nákladního dopravce ČD Cargo, bylo to bez zranění,“ řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová v neděli odpoledne. Podle ní vykolejilo devět vozů, jeden se převrátil na bok. Jeden vůz, který nevykolejil, má poškozeny nárazníky, doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Takhle probíhaly vyprošťovací práce: 

Pražské cestující havárie omezuje na lince S49 mezi stanicemi Praha Hostivař - Roztoky u Prahy, ta je zkrácena z Roztok do Libně. Pracovníky SŽDC čeká velmi náročná práce při opravě kolejí a manipulaci s vlakovým kolosem.

„Stále probíhá vyšetřování, zatím byly odtaženy pouze části vlaku, které byly na kolejích,“ sdělila v pondělí dopoledne Blesk.cz mluvčí SŽDC Nela Friebová s tím, že vyšetřovatelé ještě potřebovali místo prohlédnout za světla. Odklízecí práce pak začaly v pondělí odpoledne, na místě jsou speciální nehodové vlaky s jeřábem. „Po odtažení uvidíme šíři poškození, provoz bychom chtěli částečně obnovit během tohoto týdne,“ dodala mluvčí. 

Video
Video se připravuje ...

V Malešicích vykolejil 3. listopadu 2019 nákladní vlak. David Malík

Fotogalerie
26 fotografií