Nehoda se stala kolem 12:30 poblíž čerpací stanice MOL, uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Ulici K Barrandovu museli dopravní policisté uzavřít v obou směrech.

„V ulici K Barrandovu zasahují dvě jednotky hasičů a chemici u nehody nákladního vozidla,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka s tím, že na korbě náklaďáku se převrátily kanystry se zprvu neznámou chemickou látkou, později vyšlo najevo, že se jedná o kyselinu solnou (chlorovodíkovou). Ta se používá jako čistidlo spojů při letování klempířských výrobků, užívá se i k odstraňování vodního kamene.

„Podle měření nebyla koncentrace látek nebezpečná ve vzdálenosti 100 metrů od místa události. Hasiči zamezili úniku látky na komunikaci a v chemických oblecích vstoupili do prostoru nákladu, kde se jim podařilo únik také zcela zastavit,“ dodal Kavka. Příčiny úniku látek zjišťují policisté.

Sedm hodin práce

Hasiči dotčené místo čistili více než sedm hodin. „Na místo se dostavila specializovaná firma, které jsme asistovali s přečerpáním zbývající chemické látky do připravených nádob. Naše jednotky na místě již nejsou potřeba,” sdělil Kavka krátce před osmou hodinou večer. Kompletně odklizené následky nehody byly okolo osmé hodiny, kdy byl také silniční provoz plně obnoven.

Video
Video se připravuje ...

Na silnici v ulici K Barrandovu vytekla kyselina. HZS Praha

Fotogalerie
6 fotografií