Požár propukl v Dolních Měcholupech v noci ze středy na čtvrtek. Na místo se sjely hasičské jednotky celkem ze sedmi stanic a jaly se ho likvidovat - kolem půl třetí už byl živel pod kontrolou. „19 osob opustilo objekt před naším příjezdem, osm osob bylo zachráněno a jedna osoba byla předána do péče záchranářů,“ uvedla mluvčí hasičů Kateřina Suchánská. 

Záchranáři na místo vyslali i specialisty pro urgentní medicínu a speciální vůz Atego a všech 28 lidí vyšetřili. „Proměřili jsme jim hodnoty oxidu uhelnatého v těle. 41letého muže jsme odvezli na popáleninovou kliniku do vinohradské nemocnice, jeden muž ve středním věku bohužel na místě zemřel,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Toho v budově našli hasiči poté, co požár uhasili, sdělila policejní mluvčí Víoleta Siřišťová. „Příčinu úmrtí určí pitva,“ dodala.

Pro lidi, kteří se z ohnivého pekla dostali ven, přijel evakuační autobus a dostavila se i pracovnice z dolnoměcholupského úřadu. „Případem se nyní zabývají policisté, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Dále se budeme zajímat o to, jestli se nejednalo o nelegální ubytovací zařízení,“ uvedl později odpoledne policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

V Dolních Měcholupech hořel dům, jeden člověk zemřel. David Malík

Fotogalerie
6 fotografií