Tradiční vypjatý souboj fotbalistů Ostravy a Sparty se i tentokrát nesl v ostrém duchu. Během zápasu byla podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové použita zakázaná pyrotechnika, která létala zejména z tribuny domácích. Jinak byl celý zápas bez problémů.

V horní části tribun hostů však došlo po zápase k potyčce mezi fanoušky Baníku a pořadateli. „Napadli jednoho hasiče a další členy pořadatelské služby. Ti nás proto poprosili o součinost. Ve chvíli, kdy policisté ze speciální jednotky vstoupili do sektoru, napadli fanoušci další pořadatele. Dostali se také k občerstvení, odkud házeli pivní sudy mezi další fanoušky,“ popisuje hrůznou situaci na stadionu mluvčí.

Na místě zůstalo 5 zraněných pořadatelů a jeden policista. Policejní těžkoodenci pak zadrželi 26 osob. „Sedm z nich pro podezření z trestného činu výtržnictví a devatenáct za různé přestupky. Se sedmi osobami, které byly zadrženy pro podezření z trestného činu výtržnictví, probíhá v současné době zkrácené přípravné řízení,“ upřesnila v pondělí policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

V Praze policie zadržela celkem 26 fanoušků Baníku. Policie České republiky

Fotogalerie
20 fotografií