Nejhorší je situace na D1 směrem z Brna do Prahy, kde je od 6. km zhruba šestikilometrová kolona až do hlavního města. Řidiči si počkali také na dálnici D5 ve směru z Plzně, kde kolem deváté ráno popojížděli od 16. km. Zdržení dosahovalo až desítek minut, nyní se kolony pomalu rozjíždějí.

Na hradecké dálnici D11 se kolony v ranní špičce tvořily od 7. kilometru - stavaři tam totiž od 29. března rekonstruují úsek mezi Horními Počernicemi a Jirny. Opravovaný levý jízdní pruh je po celou dobu rekonstrukce, která potrvá do konce srpna, uzavřen. Doprava je proto svedena do pravého jízdního pruhu a řidiči smějí obousměrně využívat dvou zúžených jízdních pruhů. Situace se zklidnila až kolem desáté hodiny, kdy se nápor aut snížil a kolony se začaly pomalu rozjíždět.

Zdržení ale čekalo i na řidiče, kteří do Prahy v ranní špičce vyrazili od Ústí nad Labem po dálnici D8 - kvůli stavebním pracím u Zdib, kde dělníci budují nový most, jsou pruhy také zúženy a řidiči tam mezi osmou a desátou jezdili krokem. Komplikovaný je provoz také na Pražském okruhu, mezi Chrášťany a Slivencem se řidiči zdrží v obou směrech.

Fotogalerie
6 fotografií