Když Česko obletěla zpráva o pokusu upálit se pod koněm na Václavském náměstí, všichni se podivovali, co k tomu L. M. vedlo. Podle jeho známého, který se ozval Blesku, a přál si zůstat v anonymitě, za tím rozhodně nebyla politika.

Nebyl fanatik

„Rozhodně ho k tomu nevedly politické důvody. Ani nebyl žádný náboženský fanatik. Proto mě překvapilo, že se píše, že měl mít na krku dva křížky a u sebe nějakou ceduli,“ sdělil pro Blesk.cz zdroj. Důvody, proč si sáhl na život, vidí někde jinde.

Různé problémy

Měl špatný vztah se synem. Byl velmi labilní a konfliktní. Nebylo žádným tajemstvím, že trpí depresemi a bere léky. Sám to rozhlašoval,“ prozradil známý. Několik měsíců pracoval L. M. pro bezpečnostní agenturu jako ostraha. Měl mít prý časté konflikty s různými osobami, byl agresivní a kdekdo se mu nelíbil. Nebál se ani jít do otevřeného slovního konfliktu. 

„S jedním z jeho kolegů se neměli moc rádi. Jednou se dokonce postrkovali a vyhrožovali si. Důvody jejich sporů byly různé. Jeho kolega ho kupříkladu obvinil, že mu uřezal podrážky na zimních botách,“ říká zdroj a nevylučuje, že by za sebou mohl mít i nějaký přestupek, či trestný čin. 

Od pátku L. M. nezvedá telefon a nedorazil ani do práce. Že by se mohlo jednat o osobu, kterou zdroj zná, poznal podle psa a ohořelého kabátu. 

Video
Video se připravuje ...

V Praze na Václaváku se pokusil upálit muž (54). 50 let po Palachovi Blesk TV

Všude se psem

Pes byl jeho společníkem. Všude ho bral s sebou, dokonce i na Václavské náměstí a pokusil se před ním spáchat sebevraždu. „Chodil s ním úplně všude. Vodil ho i do práce, a když byl náhodou sám, tvrdil, že hafana, kterému říkal Johny, hlídá sousedka. Do hospody zašel málokdy,“ dodal jeho známý.

Na přání rodiny

Podle posledních sobotních informací byl stav popáleného muže vážný: „Stav pacienta, který byl přijat v pátek v odpoledních hodinách s rozsáhlými popáleninami, je nadále velmi vážný,“ uvedla na dotaz Blesk.cz mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Jana Roubalová a dodala: „Pacient je udržovaný v umělém spánku a je v ohrožení života. “ Mluvčí nemocnice Hana Vránová pak v pondělí odmítla prozradit nové informace: „Na přání rodiny, nemocnice nebude poskytovat bližší informace o stavu pacienta,“ uvedla Vránová.

Fotogalerie
45 fotografií