„Stav pacienta, který byl přijat v pátek v odpoledních hodinách s rozsáhlými popáleninami, je nadále velmi vážný,“ uvedla na dotaz Blesk.cz mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Jana Roubalová. „Pacient je udržovaný v umělém spánku a je v ohrožení života.“

Podle prvotních zpráv po ošetření se lékaři Zdravotnické záchranné služby domnívali, že muž utrpěl povrchové popáleniny na 30% těla. Podle zdrojů Blesk.cz se při bližším seznámení s jeho zdravotním stavem může jednat dokonce o popáleniny až na 50% těla. Mluvčí záchranky ani nemocnice však tyto informace nemohou potvrdit.

Policie ČR nadále celý případ šetří a žádá případné svědky události, aby se na ní prostřednictvím tísňové linky 158 obrátili. „Pro další průběh vyšetřování jsou naprosto klíčové záběry z městského kamerového systému a samozřejmě očitá svědectví, zejména osob, které se snažily muže uhasit a poskytnout mu neodkladnou první pomoc,“ uvádí mluvčí Policie ČR Andrea Zoulová.

Ohledně bližších informací o průběhu vyšetřování však policie ctí právo na soukromí poraněného a jeho rodiny. „Jelikož se jedná o cizí neštěstí a velice citlivé téma, hodláme v tuto chvíli ctít právo dotyčného a jeho rodiny na soukromí, a to do té chvíle, než se zotaví,“ sdělila Blesk.cz policejní mluvčí.
Fotogalerie
43 fotografií