Sklad v ulici Jiřího ze Vtelna zachvátily plameny krátce před třetí hodinou. „Jedná se o požár pyrotechniky, uvnitř se nacházejí tlakové lahve. Probíhá evakuace haly. Byl vyhlášen druhy stupeň poplachu,“ informoval nejprve na Twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. K ohni podle něj zamířilo šest profesionálních a tři dobrovolné jednotky. „Používáme výškovou techiku i zařízení Cobra,“ uvedl Kavka kolem půl čtvrté. Tlakové lahve se hasičům záhy podařilo dostat ven a začali je ochlazovat.

Zpočátku měli problém s lokalizací požáru, plameny ze střechy totiž nebyly vidět, oheň ale postupně zkrotili tak, že se přestal šířit. „Rozsah požáru je 50x20m. Provádíme meření koncentrací z policejního vrtulníku,“ dodal Kavka.

 

Krátce před 17:00 uveřejnili hasiči informaci, podle které vyšlo najevo, že v hale jsou místo pyrotechniky chemické čistící prostředky. Požár tou dobou dostaly jednotky pod kontrolu. Po 18:00 se objevila další zpráva na Twitteru, podle které již probíhá závěrečné dohašování. Příčina i rozsah škod budou předmětem dalšího vyšetřování. Na zásahu se vystřídalo 13 profesionálních a 17 dobrovolných jednotek.

Rozsáhlý požár pražští hasiči likvidovali i minulé úterý, kdy se oheň vzňal ve skladu obuvi a oblečení v Písnici. Požár uhasili po zhruba 23 hodinách a škodu předběžně vyčíslili na deset milionů korun. Příčinu ohně zatím nezjistili.

Fotogalerie
16 fotografií