Kolem osmé hodiny večer mířily první hasičské vozy k hořící hale. Do Kolbenovy ulice postupně přijelo 6 hasičských vozů, jejichž posádka začala ihned hasit budovu o rozměrech 30 krát padesát metrů. Během zásahu se zřítila část střechy haly, ve které hořel převážně molitan a vybavení sportovního centra. Z hořící budovy stoupal hustý dým, který mohl být také nebezpečný.

Hustý kouř si vzali na starosti chemici pražských hasičů a laboratoře z Kamenice, jenž měřili koncentrace nebezpečných látek v ovzduší, výsledek byl negativní. Velitel zásahu povolal na místo Český červený kříž, který pro zasahující hasiče zajistil zázemí. Obyvatelům v okolí pak policie doporučila, aby omezili větrání svých bytů.

Byl to záměr

V sobotu v devět hodin ráno přijeli na místo policejní specialisté, kteří začali vyšetřovat příčinu požáru: „Doohledání místa požářiště je v tuto chvíli ukončeno se závěrem, že požár byl založen úmyslně. Z toho důvodu a s ohledem na výši způsobené škody, která je odhadnuta na 20 miliónů, si kompletní prošetřování celé události převzali do své kompetence kriminalisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Ti událost prošetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení,“prozradil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Nebezpečná stěna

Podle informací hasičů bylo trampolínové centrum několik týdnů uzavřeno a uvnitř by se tak nikdo nenacházel. Asi po 90 minutách od vzniku požáru se plameny dál nešířily, stále ale hrozilo zřícení jižní štítové stěny haly. „Po zhodnocení stavu stěny v 00:50 hodiny bylo rozhodnuto, že stržení je v tuto chvíli riskantní. O dalším řešení stavu budovy rozhodne statik během následujících dnů,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

U požáru hasičům asistovali také policisté, kteří korigovali dopravu a zajišťovali hasičům příjezdové trasy. Na místě byla i záchranná služba se speciálním vozem Atego. V hale do října působilo centrum Freestyle Kolbenka. Centrum koncem října na facebooku k uzavření haly uvedlo, že majitel haly centrum na jaře požádal o razantní zkrácení nájemní smlouvy. Podle centra chtěl majitel halu zbourat a postavit na místě lukrativnější nemovitost.

Takhle to na místě vypadá:

Fotogalerie
16 fotografií