V reakci na tuto událost dopravce prodloužil autobusové linky číslo 107, 147, 119 a 225 k tramvajové zastávce Hradčanská. Postupně se zavedla náhradní autobusové dopravy v úseku Hradčanská – Petřiny, dopravce také prodloužil trasu tramvajové linky číslo 23.

Kvůli průsaku vody se stanice metra Bořislavka uzavřela, od 9:46 se podařilo zprovoznit alespoň kyvadlový provoz mezi stanicemi Petřiny – Nemocnice Motol.

K události podle tiskové mluvčí dopravního podniku Anety Řehkové došlo vlivem práce těžké techniky, která narušila tubus podzemní dráhy. Jde o přípravné práce na stavbu obchodního centra. Vznikl tu zhruba deseticentimetrový průraz, tunelový vodovod je naštěstí neporušený. Krátce po poledni dopravní podnik uvedl na Twitteru, že provoz se podařilo obnovit v plném rozsahu.

„U pracovníků stavby policie provedla nezbytnou orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Okolnosti celého případu jsou tak předmětem dalšího vyšetřování. V tuto chvíli zatím nebyla stanovena žádná trestně právní kvalifikace. Způsobená škoda se podle prvotních odhadů pohybuje ve výši asi 10 milionů korun,“ uvedla k situaci policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Fotogalerie
18 fotografií