Primátorka Krnáčová během dnešního hodnocení končícího volebního období jako plus svého působení označila například projekt Lítačka. Za úspěch považuje i skutečnost, že metropole ukrojila více než 12 miliard ze svého dluhu. Oceňuje také, že Praha „vstoupila do 21. století“ projektem chytrého města neboli smart city. „Chytré město nejsou nabíjecí lavičky, ale jde hlavně o data,“ uvedla primátorka, podle které lze moderní službu využít například pro řízení a koordinaci pražské infrastruktury.

Během hodnocení pozitivních oblastí došla řeč také na pražskou MHD, u které Adriana Krnáčová připomněla, že je hodnocena jako pátá nejlepší na světě. U tohoto bodu se připomněl také proslulý výrok o zpovykaných Pražanech. „Nikdy jsem neřekla, že Pražané jsou zpovykaní, ale že jsou zpovykaní pražskou dopravou, což je pravda,“ popsala primátorka s tím, že tato fráze měla za úkol uvést, že obyvatelé Prahy si na kvalitní služby MHD zvykli.

Při hodnocení dále Adriana Krnáčová popsala lítost nad pádem Trojské lávky loni v prosinci. „Těžko jsme to ale mohli řešit, když odborná firma několik měsíců před tím provedla měření s tím, že je vše v pořádku,“ řekla Krnáčová. O špatném až havarijním stavu dalších mostů v Praze během hodnocení nemluvila.

Komentář politologa Jana Kubáčka:

„Adriana Krnáčová byla přeci něčím jako premiérem nebo hejtmanem Prahy. Vždy zodpovědnost samozřejmě jde i za hlavou města. Při nejmenším je tam částečná spoluvina. Chápu, že na to měla jiného kompetentního představitele, ale je zvláštní na jedné straně říct, že ji mrzí Trojská lávka, a vedle toho se tvářit, že není něco jako Libeňský most a jiné mosty.“

Aktuální situace a rada nástupci

Během bilancování přišla řeč také na aktuální povolební situaci v Praze. Adriana Krnáčová se postavila za svého stranického kolegu Patrika Nachera, který ještě měsíc před volbami figuroval coby lídr pražské kandidátky. Jeho výměna za Petra Stuchlíka podle ní byla nešťastná, protože ho nikdo neznal.

Komentář politologa Jana Kubáčka:

„Tento výrok není překvapením. Pan Nacher patřil mezi její stoupence. Nutno dodat, že ji zachránil v podstatě od výměny, několikrát jí zachránil politickou kariéru v čele města.“

Na dotaz novinářů také primátorka uvedla, že kritika na její osobu ze strany premiéra Andreje Babiše, který měl uvést, že za špatným výsledkem strany v pražských volbách může ona, byla nepříjemná. Její vztah s premiérem se prý ale nijak nezměnil. „Stále si ho vážím zejména za to, jakému každodennímu tlaku musí čelit,“ řekla Krnáčová.

Komentář politologa Jana Kubáčka:

„To, že Andrej Babiš spojil Adrianu Krnáčovou s neúspěchem, mě nepřekvapuje. Nutno dodat, že Pražané s ní nebyli spokojeni. Část té nespokojenosti pak přenesli do toho, že nevolili hnutí ANO. Takže jsem přesvědčen, že Adriana Krnáčová patří mezi strůjce neúspěchu hnutí ANO v Praze. Tomu, že se mezi ní a Andrejem Babišem nic nemění, příliš nevěřím. Andrej Babiš mnohokrát prokázal, že pokud někdo končí kariéru, už nemá vliv a příběh, příliš s ním nepočítá. Cení si spíš lidí, kteří jsou úspěšní, populární u voličů, daří se jim, jejich politická kariéra vzkvétá, a to paní Krnáčová nenaplňuje. Beru to čistě jako prohlášení.“

Jedním z důvodů, proč se současná primátorka rozhodla nepokračovat ve snaze vést Prahu, byla také rodina. „Moje děti mi říkaly, jestli mám zapotřebí, aby lidé, kteří mě neznají, o mně psali takovým způsobem. Řekla jsem, že nemám,“ popsala Krnáčová. Pokud se o jejím nástupci bude rozhodovat z případné koalice Pirátů, Spojených sil pro Prahu a Prahy Sobě, označila primátorka za přijatelného primátora Zdeňka Hřiba z první jmenované strany. „Primátorovi bych poradila, že ten řetěz je strašně těžký, sem tam ať si odloží. Ať má od sebe trochu odstup a ať hodně sportuje,“ dodala Krnáčová.