V pondělí dopoledne měli hasiči na pražské Zbraslavi plné ruce práce. Namol opilý řidič tam sjel s dodávkou z břehu do Vltavy. Z auta, které patří městské části Praha-Zbraslav, se mu podařilo vylézt, dodávka ale ve vodě zapadla. Hasiči měli problémy vůz následně vyprostit. „Přístup je pro naši techniku složitý,“ informovali na Twitteru. Po zhruba 45 minutách se to ale podařilo. „Pomocí ručního vyprošťovacího zařízení bylo vozidlo vytaženo z vody na hráz. Průzkumem bylo zjištěno, že z vozu nevytékají pohonné hmoty a životní prostředí není ohroženo,“ dodali hasiči.

Otřeseného řidiče museli ošetřit záchranáři, lehce ale z celé situace zřejmě nevyvázne - byl totiž zpitý pod obraz. „Dechovou zkouškou u něj byla naměřena hodnota přes tři promile,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. Policie celou záležitost šetří jako škodní událost, protože se stala mimo vozovku - v místě, kde řidič do Vltavy sjel, vede cesta pro pěší.

„Pokud se potvrdí předběžné závěry i pozitivní výsledek dechové zkoušky, budeme podnikat další kroky podle zákona,“ komentovali nehodu zástupci městské části na Facebooku.

Video
Video se připravuje ...

Dodávka sjela do Vltavy, řidič nadýchal přes tři promile. David Malík

Fotogalerie
8 fotografií