Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tohle je pět nejdrsnějších motorkářských gangů světa! Pražané se ale bát nemusejí

/
  • Motorkářských gangů se Pražané bát nemusejí.
    6. července 2018 ● 08:20

    Oslavy 115. výročí legendární značky Harley-Davidson, jež do Prahy nalákaly 60 tisíc motorek a 100 tisíc návštěvníků ze všech koutů světa, vyvolávají v mnohých Pražanech strach - nejen z uzavírek a hluku, ale také ze samotných motorkářů. Předsudky vůči drsným, svalnatým a potetovaným mužům na silných mašinách, jak si motorkáře lidé obvykle představují, prohlubuje zejména řádění motorkářských gangů, které spolu napříč kontinenty válčí a neštítí se použít násilí nejhrubšího zrna. Které jsou ty nejobávanější na světě? A zavítají někteří z jejich členů také do Prahy?

  • 1.

    Hells Angels

    10 nejnebezpečnějších motorkářských gangů z celého světa!
    Autor: profimedia.cz/Twitter/archiv

    Nejznámější motorkářský gang světa patří i k těm nejnebezpečnějším. Jeho odnože nalezneme i v Česku, v Praze a Ostravě. Motorkáři Hells Angels spáchali zločiny na šesti světových kontinentech. Jenom v USA je kolem 4000 členů. Hells Angels mezi sebe nepřijímají černochy a kriminálníky souzené za zneužívání dětí.

  • 2.

    Bandidos

    10 nejnebezpečnějších motorkářských gangů z celého světa!
    Autor: profimedia.cz/Twitter/archiv

    „Do pr**le se světem, my jsme lidé, před kterými vás rodiče varovali,“ zněl slogan gangu v 60. letech minulého století. Dnes má tento multirasový gang kolem 2500 členů v 14 zemích na 4 kontinentech. Podle amerického ministerstva spravedlnosti jsou Bandidos rozšiřující se hrozbou v zemi. Jejich konflikty s Hells Angels ohrožují veřejnost.

  • 3.

    Outlaws

    10 nejnebezpečnějších motorkářských gangů z celého světa!
    Autor: profimedia.cz/Twitter/archiv

    Outlaws byli údajně založeni již v 30. letech minulého století. V USA je kolem 1700 členů rozdělených do 176 amerických a 12 zahraničních odnoží. Podle amerických úřadů kontroluje tento gang většinu středozápadu země. Sami však tvrdí, že na ně zákon nemůže a spoustě obvinění již členové gangu unikli.

  • 4.

    Vagos

    10 nejnebezpečnějších motorkářských gangů z celého světa!
    Autor: profimedia.cz/Twitter/archiv

    Na veřejnosti o nich není tolik slyšet, ale to neznamená, že nejsou nebezpeční. Právě naopak, od 60. let minulého století počet členů gangu vzrostl už na 300 a i nadále svou působnost rozšiřuje ve Spojených státech a Mexiku. V lásce mají zelenou, ne že by jezdili na ekologicky šetrných motocyklech, jde o barvu gangu. Motorkáře Vagos tak často můžete vidět se zelenými šátky přes ústa.

  • 5.

    Sons of Silence

    10 nejnebezpečnějších motorkářských gangů z celého světa!
    Autor: profimedia.cz/Twitter/archiv

    Rasistický gang je značně propojený se zločineckou organizací Árijské bratrstvo. Jeho členové mají často na těle vytetované hákové kříže. Jejich cílem je rasová čistota, nadřazenost a někteří členové gangu se zhlížejí i v nacistickém Německu. Po Sons of Silence jde ostře FBI. Tři sta členů je ve dvanácti amerických státech roztroušeno do třiceti odnoží.

  • 6.

    Pražané se bát nemusejí

    Do Prahy zamířily tisíce motorek.
    Autor: Blesk:TONDA TRAN

    Hell's Angels, Outlaws, Bandidos nebo Vagos - to jsou obávaná jména nejdrsnějších motorkářských gangů světa, s nimiž se nikdo nechce dostat do křížku. Pražané se ale násilí během následujících dní, kdy hlavní město okupují desetitisíce motorek, podle všeho bát nemusejí. Harlejáři, kteří se do Prahy na oslavy legendární značky sjeli z nejrůznějších koutů světa a s nimiž Blesk.cz hovořil, se totiž shodují, že nebezpečné gangy se do Prahy nechystají. „Takovéhle organizované akce nevyhledávají,“ řekl zkušený motorkář Václav, jenž na mašině projel nejrůznější části světa. Bezpečí v hlavním městě navíc bedlivě hlídají stovky policistů, kteří se na hladký průběh akce i možná rizika připravovali celý rok.

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy