„Čtyři roky jsme terorizováni zvuky, které se z hřiště ozývají,“ stěžovali si radnici takto místní už před rokem. Mezi obyvateli a zdejším hokejbalovým klubem tak vznikly kvůli hluku neshody, které se domluvou nevyřeší. Radnice hledá způsob, jak situaci ke spokojenosti všech vyřešit.

Nové působiště hokejbalového týmu

Radnice má dvě varianty. Buď hokejbalové hřiště přesune jinam, nebo ho zastřeší. „To by spočívalo v přemístění KOMA arény do lokality v ulici U Hostivařského nádraží. Přičemž prioritou zůstává zachování stávajícího hřiště, a tedy pokračování činnosti HBC Hostivař na hřišti Základní školy Křimická,“ stojí v prohlášení městské části Prahy 15.

Obyvatele Horních Měcholup trápí hluk z hokejbalového hřiště v Křimické.
Autor: Marie Zdeňková

Řešením by mohla být protihluková opatření nebo zastřešení hřiště

„V tuto chvíli je vše v rukou státní správy v přenesené působnosti. Musíme počkat na jejich rozhodnutí, abychom mohli podniknout další kroky,“ uvedla Karolína Skrčená, tisková mluvčí Prahy 15.

Řešením by mohla být i protihluková opatření či zastřešení hřiště, které by zmírnilo hlukovou zátěž okolí. „Všechna případná protihluková opatření či zastřešení závisí na finanční podpoře ze strany magistrátu, se kterým radnice aktuálně intenzivně jedná,“ řekla pro Blesk.cz Skrčená. Rozhodnout by o tom měl i stavební odbor, který má stavební akci posoudit.