Vyšehradský hřbitov je místem klidu a odpočinku, kde svůj věčný spánek sní nejedna známá osobnost české historie. V pátek a sobotu ale toto místo ožije netradiční kulturou. Žáci 2. stupně ZUŠ Prahy 7 ve spolupráci se spolkem Ty-já-tr, představí návštěvníkům inscenaci Po stopách předků.

Kdekdo zná jména jako Karel Čapek nebo Josef Mánes. Mladí a nadšení divadelníci si proto vybrala ta méně známější, přesto nikterak méně významnější. „Najdeme tu spisovatele, herce, vědce, sportovce, výtvarníky, politiky,“ láká divadelní spolek na konkrétní osobnosti: „Sedláčková, Hrubín, Pelantová, Rossler - Ořovský, Biliánová, Peroutka. Víte, komu patřila tato jména?!“

Mini příběhy

Mladí divadelníci v pásmu krátkých divadelních představení v časovém rozmezí do 10 minut představí dílo a život jedné z mnoha osobností. Půjde o „jejich život, pohled současníků na jejich práci, dobový kontext, pohled současných mladých lidí, možná i jejich nadhled a smysl pro humor,“ přibližuje spolek Ty-já-tr odvážný projekt, který přináší nabízí nejen dramatickou kratochvíli, ale také uspokojení pro objevitele, badatele a veskrze všechny zvědavce, kteří se chtějí něčemu přiučit.

Kde: Vyšehradský hřbitov, Štulcova ulice – Vyšehrad, Praha 2.
Kdy: 24. a 25. června ve 20:00.
Vstupné: Dobrovolné.

Video
Video se připravuje ...

Videomapping - Vyšehradská odyssea Blesk TV

Fotogalerie
25 fotografií